10 aplicaţii pentru a combate apatia de iarnă

hepta_2418101

Pentru a contracara lipsa totală de chef care apare ca din născare pe timpul iernii din cauza frigului paralizant de afară şi a razelor firave de soare care abia dacă intră pe geam, foloseşte aceste aplicaţii create pentru a te ajuta să ieşi cu zâmbetul pe buze din sezonul hibernal.

FitnessBuilder. Decât să leneveşti toată ziua-n pat uitându-te la filme ȋn speranţa că starea albastră o să dispară de la sine (ceea ce nu se va ȋntâmpla), mai bine pune-ţi echipamentul de sport şi hai la niţică mişcare. Ȋţi va fi greu să te porneşti, dar te vei simţi superb după aceea. FitnessBuilder este o aplicaţie minunată de antrenament cu 400 de training-uri, toate targetate pe zona pe care trebuie s-o lucrezi mai mult şi mai mult. Ia să vezi cum faci six pack iarna asta ȋn timp ce alţii fac burtică de la sarmale!

Health Through Breath. Costă cinci dolari, dar această aplcaţie face toţi banii şi a fost votată de către numeroase asociaţii de psihologi ca una dintre puţinele care chiar te pot destresa şi binedispune cu ajutorul exerciţiilor de relaxare şi respiraţie. Vei observa că ȋn scurt timp nu vei mai avea dureri de cap, ameţeli sau crize de astmă şi că se va echilibra nivelul tensiunii arteriale.

f.lux. Poate că nici nu te-ai gândit la asta, dar faptul că te ţii ȋn priză până seara târziu stând cu capul ȋn computer, tabletă sau smartphone, dar şi lumina rece a gadget-urilor pot determina acele insomnii păcătoase sau un somn agitat. Stabileşte o regulă, aceea de a ȋnchide orice gadget cu cel puţin o oră ȋnainte de culcare şi instalează f.lux, un soft care va modifica luminozitatea monitorului ȋn funcţie de momentul zilei, astfel că nuanţele calde emise de ecran pe timp de noapte vor asigura un somn liniştit.

MoodKit. MoodKit este o veritabilă cutie cu unelte care te vor ajuta să nu te adânceşti ȋn butoiul cu melancolie al iernii, oferindu-ţi o multitudine de exerciţii, quiz-uri şi activităţi care să te scoată şi din cele mai albastre stări.

Positive Thinking. Ȋncepe-ţi ziua cu o vorbă de duh care să-ţi meargă la suflet sau la minte! Astfel vei fi motivat să trăieşti din plin acele 24 de ore şi să nu te mai laşi atât de mult influenţat de vremea mohorâtă de afără sau de oameni răuvoitori.

The Happy Apps. Costă 3 dolari, dar merită banii pentru că este o aplicaţie foarte apreciată de către psihologi pentru că reuşeşte să amelioreze cu adevărat simptomele tulburărilor afective sezoniere. The Happy Apps include şi cromoterapie, transformând telefonul mobil ȋntr-o sursă de relaxare. Cine ar fi crezit că este posibil?!

eCBT. Terapia cognitiv-comportamentală (Cognitive Behavioral Therapy – CBT – ȋn engleză) nu este o noutate, ci un soi de terapie care este folosită de mai bine de 40 de ani de către psihologi şi care are ca scop identificarea gândurilor şi chiar a pattern-urilor cognitive care duc la declanşarea depresiei. eCBT te ajută să nu te pierzi ȋn hăţişurile stării albastre: ai quiz-uri zilnice pentru a ţine sub observaţie starea de spirit, jurnal ȋn care povesteşti ce ai simţit şi ce gânduri ţi-au trecut prin cap de-a lungul zilei, activităţi şi idei practice pentru a nu te ȋndepărta niciodată de fericire.

Live Happy. Live Happy nu este doar o aplicaţie, ci un fel de misiune personală care are ca scop transformarea ta ȋntr-un om mai fericit. Beneficiezi de o grămadă de metode dovedite ştiinţific care determină creşterea nivelului de endorfine şi asigură o stare de bine ȋndelungată precum un jurnal ȋn care menţionezi oamenii şi lucrurile pentru care te simţi binecuvântat, un altul cu scopurile fericite” pe care vrei să le atingi şi multe alte idei pentru a avea relaţii mai trainice, mai relaxate atât cu cei din jur, dar mai ales cu tine.

BlueWave. Această aplicaţie foloseşte cromoterapia cu lumina albastră pentru combaterea oboselii, depresiei sau apatiei. Psihologii care au creat app-ul susţin că lumina albastră determină o reacţie pozitivă din partea corpului uman care se simte revigorat. Nu trebuie decât să poziţionezi monitorul smartphone-ului la câţiva metri ȋn faţa ta şi să te holbezi la lumina albastră timp de 15 sau 30 de minute. Cum costă doar 2 dolari pe iTunes nu poţi spune că nu merită ȋncercarea.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle