Descarcă-le pe toate şi vei putea respira liniştit, nimic şi nimeni nu-ţi va mai putea strica vacanţa pe care o aştepţi de atâta timp.
FlightTrack 5, 4,99 dolari, Android, iOS. Dacă ai pierdut vreun avion sau ai fost nevoit să aştepţi mai bine de şapte ore pe un aeroport pentru că ai ratat anunţul care spunea că avionul tău se află la o altă poartă faţă de cea desemnată ȋn prealabil, vei ȋnţelege de ce această aplicaţie merită pe drept cei 5 dolari. Cu FlightTrack ȋţi planifici ȋntreaga rută până la destinaţie, ca apoi să primeşti informaţii ȋn timp real privind fiecare dintre avioanele ȋn care trebuie să zbori, porţile de acces, ȋntârzieri sau modificări de ultim moment. De asemenea, poţi vedea pe hartă unde se află avionul tău, cu ce viteză zboară şi la ce altitudine este, informaţii numai bune pentru pur entertainment, dar mai ales pentru a putea şti din timp dacă vor exista ȋntârzieri.
Trivago, gratuit, Android, iOS. Dacă ai neapărată nevoie de wi-fi ȋn vacanţă sau nu vrei să-ţi iei ţeapă şi să rezervi o cameră la un hotel care nu este de fapt pe malul mării, Trivago este BFF-ul tău pentru o super-vacanţă. Aplică filtre diferite căutării ȋn funcţie de ce vrei neapărat ca pensiunea sau hotelul să-ţi ofere, de la piscină la net sau room-service, dar şi dimensiunea camerei pe care o doreşti şi selectează apoi cea mai bună opţiune. Apropo, Trivago ȋţi indică pe hartă unde se află hotelurile sau pensiunile.
Google Translate, gratuit, Android, iOS. Dacă te afli de exemplu ȋntr-un sătuc din Franţa şi nu ştii o boabă de franceză, Google Translate se va dovedi cel mai bun prieten de vacanţă. Activează aplicaţia, roag-o pe doamna aceea drăguţă să-ţi spună din nou unde se află acea boulangerie incredibilă, iar Google ȋţi va traduce totul. Poţi scrie textul pe care-l doreşti tradus sau activa microfonul pentru traducere ȋn timp real. Apropo, nu trebuie să fii online pentru a folosi Google Translate, o capabilitate foarte utilă dacă te afli ȋntr-un colţ uitat de lume unde nimeni nu are net.
TripIt, gratuit, Android, iOS. Pleci ȋn Thailanda? Ce bine! Dar sunt sigură că ţi-ai prins urechile ȋn zecile de mail-uri pe care le-ai primit şi trimis pentru a rezerva avioanele, cazarea sau excursiile, iar acum te ȋntrebi dacă ţi-a scăpat ceva sau cum vei face să găseşti numărul de telefon al gazdei când vei ajunge ȋn Phuket. Nicio problemă! Descarcă TripIt, retrimite toate mail-urile de organizare a călătoriei, iar aplicaţia le va sorta ca o secretară responsabilă pentru a avea la ȋndemână toate informaţiile necesare oricând ai nevoie.
Foursquare, gratuit, Android, iOS. Ai ratat o grămadă de obiective turistice ȋn călătoriile tale, nu? Unele care se aflau la doi paşi de tine dar despre care nici nu ştiai că există. Descarcă Foursquare şi nu ţi se va mai ȋntâmpla aşa ceva! Această aplicaţie indexează toate obiectivele turistice care se găsesc ȋn apropierea locului ȋn care te afli, doar că nu-ţi oferă foarte multe informaţii despre ele. Dar pentru asta există Wikipedia, nu?
Kayak Pro, 99 cenţi, Android, iOS. Vrei să afli cât te-ar costa să-ţi faci vacanţa ȋn Bahamas? Descarcă Kayak Pro, introdu destinaţia şi locul ȋn care te afli, iar aplicaţia ȋţi va afişa ȋn timp record cele mai ieftine zboruri, dar şi o grămadă de hoteluri din Bahamas sau companii pentru ȋnchirieri de maşini.
HotelTonight, gratuit, Android, iOS. Ai aterizat fără mari planificări ȋn Roma şi nu ai unde dormi la noapte şi nici chef să-ţi pierzi timpul preţios căutând cazare? Caută un hotel cu ajutorul aplicaţiei HotelTonight care-ţi permite să rezervi pentru ziua ȋn curs până târziu, ȋn miezul nopţii.
PackPoint, 3,99 dolari, Android, iOS. Aceasta este aplicaţia mea favorită poate pentru că mă ajută să nu uit nici unul dintre „esenţialele de călătorie”. PackPoint merită pe deplin cei patru dolari deoarece ȋţi face lista cu ce ai neapărată nevoie ȋn vacanţă, te lasă să personalizezi restul listelor cu diverse şi, ce e mai tare, ȋţi face update ȋn funcţie de schimbările meteorologice de la destinaţie care sunt primite ȋn timp real via internet. Genial, nu?
Viator, 3,99 dolari, Android, iOS. Nu ai chef să stai la cozi interminabile ȋn faţa vreunui muzeu hip sau pentru a rezerva o excursie pe care nu o poţi rata? Foloseşte Viator pentru a descoperi cele mai tari excursii şi locaţii must-see din peste 1.500 de locuri de pe Glob şi accesează apoi rezervarea cu ajutorul iPhone Passbook – astfel nu eşti nevoit să scoţi la imprimantă biletele.
Relay Rides, gratuit, Android, iOS. Relay Rides este la fel ca Airbnb sau Homeaway doar că pentru vehicule şi nu pentru cazare. Propriu-zis, ȋnchiriezi maşina unui localnic pe durata şederii, plăteşti mai puţin decât dacă ai fi ȋnchiriat de la companiile specializate şi ai toate şansele să te plimbi ȋntr-un model vintage numai bun de selfie-uri de mii de like-uri.
Text de Anca Rusu. Foto: hepta.ro