1. Merișoare
Merișoarele scad colesterolul rău și îl cresc pe cel bun. Un pahar de suc de merișoare consumat zilnic scade riscul unui atac de cord cu 40%.
Rodia abundă în fitochimice care stimulează circulația sângelui și producerea de oxid nitric.
Somonul este o sursă bogată de acizi grași sănătoși, care combat inflamația, scad nivelul colesterolului din sânge și previn nivelul ridicat de trigliceride.
Adăugați sparanghel în alimentație pentru că acesta previne inflamațiile, scade colesterolul și ajută la deblocarea arterelor.
Sucul de portocale este bogat în antioxidanți, minerale și vitamine. Acestea scad tensiunea arterială, susțin sănătatea vaselor de sânge și previn înfundarea arterelor.
Uleiul de măsline presat la rece scade nivelul colesterolului și furnizează organismului grăsimi sănătoase. Astfel încât consumul său regulat scade riscul de atac de cord cu 41%.
Fructe bogate în grăsimi sănătoase care mențin echilibrul dintre colesterolul bun și cel. De asemenea, susțin sănătatea cardiovasculară.
Afinele reprezintă cea mai bogată sursă de potasiu, astfel încât cresc colesterolul bun și îl scad pe cel rău. Consumul regulat de 2 pahare de suc de afine diminuează cu 40% riscul unui atac de cord.
Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate și acizi grași omega-3, care scad nivelul colesterolului, stimulează memoria și îmbunătățesc funcția articulațiilor.
Fiind o sursă bogată de fibre, cerealele integrale scad colesterolul și împiedică înfundarea arterelor.
Consumul de pepene roșu susține sănătatea vaselor de sânge și îmbunătățește producția de oxid nitric.
Studiile arată că 2-4 căni de cafea consumate zilnic scad zilnic riscul unui atac de cord cu 20%.
Ingredientul său activ, curcumina, previne acumularea de grăsime în artere și combate inflamația.
Algele de mare sunt bogate în antioxidanți, carotenoizi, proteine, vitamine și minerale. Astfel încât consumul lor reglează tensiunea arterială și scade nivelul colesterolului.
Acest condiment uimitor previne înfundarea arterelor, scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea în numeroase moduri.
Ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, fiind foarte bogat în vitamina K.
Foto. Unsplash