METRO Cash & Carry aniversează anul acesta 20 de ani de existență în România, ocazie cu care am fost invitați să călcăm pragul Academiei de Gastronomie și să stăm de vorbă cu Executive Chef Silvia Ailincăi.
Academia de Gastronomie METRO organizează sesiuni de pregătire pentru echipele de bucătari ale clienților HoReCa, iar eu mă simt privilegiată că am învățat să gătesc o rețetă atât de interesantă și de rapidă, într-un mediu dedicat exclusiv profesioniștilor în domeniu.
Pe lângă rețeta savuroasă (pe care o găsiți detaliată mai jos) am aflat și câteva secrete din viața unui Chef. Acum știu că scoicile nu sunt comestibile dacă se deschid la spălare, dar și că toate ingredientele trebuie să fie gătite când se sevește mâncare caldă.
Nu vreau să vă dezvălui acum toată discuția, ce cuprinde printre altele și informații despre organizarea și conducerea unei bucătării și despre Ziua Micilor Afaceri găzduită de METRO, în data de 11 octombrie, ci vă invit să urmăriți materialul de mai sus.
Mulțumesc METRO România, pentru oportunitatea de a afla atât de multe lucruri interesante și La Mulți Ani!
Midii Mediteraneene:
1,5 kg midii ( curățate și spălate sub jet de apă rece)
200 ml. de vin alb (sec)
250 gr. roșii cherry
200 gr. ardei gras și ardei iute
100 gr. ceapă roșie
100 gr. țelină tulpina (apio)
100 gr. morcov
20 g usturoi
20 gr. pătrunjel proaspăt
100gr. brânză feta (opțional)
100 ml. ulei de măsline
Se amestecă toate legumele, în afară de roșiile cherry, într-un blender, până sunt tocate fin.
Într-o crăticioară la foc mare se adaugă uleiul de măsline. Se soteaza usturoiul tocat mărunt, jumătate din amestecul de legume, apoi adăugăm midiile.
Se toarnă vinul alb și se fierbe la foc mare, cu capacul, timp de 6-8 minute.
Roșiile cherry se sotează separat, la fel și restul de legume.
Decorăm cu roșiile cherry și pătrunjel tocat fin.
Poftă bună!