4 sfaturi importante pentru o dantură frumoasă și sănătoasă

Americanii spun că zâmbetul este cartea de vizită a omului de succes. Se pare că au convins întreaga omenire de acest lucru și dorința de a avea un zâmbet frumos a devenit o normalitate. Astăzi, cele mai grave probleme ale danturii sunt tot mai ușor de prevenit, datorită progreselor științifice din domeniul stomatologiei.

“Zâmbetul frumos este într-adevăr un rezultat sigur, datorită stomatologiei digitale. Pacientul, chiar dacă are probleme severe de sănătate dentară, acestea se pot soluționa prin tehnici avansate precum One day Implant sau implant dentar digital personalizat pentru cei care au nevoie de înlocuirea unui dinte lipsă, însă nu sunt singurele soluții. După ce sănătatea dentară a pacientului este asigurată, construim rezultatul estetic. “ explică Dr. Simona Boberis.

“Într-adevăr, poți pierde totul înainte de a începe tratamentul de estetică. Pacienții trebuie să aibă informația corectă încă de la început și să știe la ce risc se expun, dacă nu sunt respectate principiile de bază ale tratamentului. Doar o dantură sănătoasă poate beneficia de tratamente de estetică”, spune specialistul.

“Sigur că există mirajul zâmbetului atrăgător și că, de cele mai multe ori, în tratamentele stomatologice de estetică pacienții nu au răbdare și se grăbesc spre rezultat. Este o mare capcană. Era digitală ne oferă timp redus de tratament, dar trebuie să respectăm etapele și strategia de tratament pentru rezultate pe termen foarte lung”, adaugă Dr. Boberis.

De asemenea, banala vizită la stomatolog reprezintă primul pas pentru sănătatea dinților. Atât de des neglijată, lăsată pe ultima sută de metri, vizita la stomatolog este o cale sigură de a cheltui bani puțini la stomatolog, de a păstra rezultatele și de a înțelege cum să ai grijă de dantura ta. Fiecare pacient are anumite specificități care îi asigură sănătatea și frumusețea dinților. Grija pentru dinti nu este un alint. Este o necesitate.

Alimente care contribuie la întărirea dinților

Verdețurile precum broccoli, spanac, salata verde sau țelina – toate sunt bogate în vitamina K – o vitamină liposolubilă care contribuie la formarea țesutului osos, vitamina C și calciu.

Lactatele – o importantă sursă de calciu și fosfor. Pe lângă faptul că ajută la remineralizarea smalțului, ele stimulează secreția de salivă, menținând astfel un pH optim în cavitatea bucala.

Ouă, pește (somon, ton, sardine, hering, uleiul din ficat de cod) și ciuperci- toate sunt bogate în Vitamina D, care contribuie și ea la formarea smalțului.

Morcovii sși merele – ajută la curățarea dintilor, deci consumul de mere, pere, morcovi sau alte fructe tari îndepărtează bacteriile de pe smaltul dinților, și ele responsabile pentru formarea cariilor.

Categorii Lifestyle