Am tot vorbit despre destinații exotice în ultimul timp, însă cred că e cazul să ne reamintim de comorile care se ascund chiar în inima României. Dacă ai un weekend la dispoziție, sau chiar o singură zi, îți poți organiza un super trip la Cluj, cu un buget mai mult decât prietenos.
De exemplu, pentru o escapadă relaxantă de o zi, poți zbura dimineață (9.25) până la Cluj cu Wizz Air (poți alege din cele zece zboruri săptămânale), iar odată ajuns acolo, la ora 10.25 (deoarece zborul durează mai puțin de o ora), ai de ales între brunch la Bujole, late breakfast la Eggcetera, un prânz senzorial la Da Pino sau o cafea delicioasă savurată în inima orașului, la Meron. Puțin shopping e recomandat, urmat de o plimbare lungă pe străzile orașului sau o vizită în Grădina Botanică (de neratat). Seară ești din nou în București (la o ora decentă chiar) și uite așa te-ai bucurat de o zi relaxantă, departe de stresul și agitația din Capitală.
Îți povesteam mai devreme de un buget prietenos și vreau să știi că nu glumeam, pentru că biletele de avion încep de la 39 lei și au toate taxele incluse, fiind o opțiune grozavă față de calatoritul cu mașina (să nu pomenim de cele 7 ore petrecute în trafic).
Dacă varianta mea de o zi relaxantă în Cluj nu se încadrează în preferințele tale, iată ce alte activități mai poți face în acest oraș și ce locuri poți vizita.
Cetăţuia
Bineînțeles, nu poți spune că ai vizitat Clujul dacă nu ai ajuns la Cetățuie, locul în care se găsește și hotelul Belvedere, unul dintre cele mai frumoase din Cluj. Aici poți savura o cafea având orașul la picioare, deoarece Cetățuia se află în vârful dealului cu același nume.
Parcul Central & Castelul Banffy
Fie că ești sau nu un party animal, cu siguranță nu poți rata pe timp de vară festivalurile ce au loc în Cluj, iar aici ne referim la Untold și la Electric Castle, care ambele sunt un must! Dacă nu te pasionează festivalurile menționate anterior, poți vizita Parcul Central pentru a te plimbă cu hidrobicicleta și poți vizita Casinoul, o clădire foarte veche şi deosebit de frumoasă.
Parcul Etnografic Romulus Vuia
Fiind întins pe 16 hectare și având aspectul unui sat, Parcul Vuia reprezintă secția amenajată în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, primul muzeu etnografic din România, de altfel. Căsuțele rustice, bisericile din lemn și atelierele meșteșugărești te vor introduce în lumea de altă dată.
Bastionul Croitorilor şi Observatorul Astronomic
Bastionul Croitorilor e unul dintre puţinele turnuri de fortificaţie care rămas în picioare până în prezent. Fiecare turn din zidul medieval de apărare a fost finanţat de o breaslă de cizmari, tâmplari, zidari etc.
Laguna Albastră
Nu, nu vorbim despre laguna albastră din filmul cu același nume, ci de lac apărut recent care s-a format pe locul unei foste mine de caolin. Priveliștea este superbă, iar dacă ai ocazia să stai în Cluj măcar o noapte nu rata o vizită în acest loc scos din basme.