Fiecare dintre noi are rutina zilnică a machiajului: de la machiajul natural impecabil aplicat sau un look minimalist raportat doar la un gloss discret pe buze. Însă câte dintre noi respectăm normele de igienă atunci când vine vorba de sănătatea tenului nostru? Pentru a avea o piele impecabilă, renunță la următoarele 5 obiceiuri de beauty care pot înrăutăți situația.
Chiar dacă sunt pensulele personale și sunt folosite exclusiv de voi, acestea trebuiesc spălate din când în când. Pensulele se murdăresc ușor, iar cele care dezvoltă cel mai ușor germeni sunt cele folosite pentru texturile fluide sau grase (fond de ten, anticearcăn, ruj etc). Nu trebuie depășit intervalul de 2 săptămâni dacă aveți un ten fără probleme. În cazul aplicării unui tratament medical pensulele trebuiesc spălate și dezinfectare zilnic. Pentru a le dezinfecta zilnic poți apela la MAC Brush Cleanser, iar pentru a le spăla poți folosi săpunul Blendercleanser de la Beauty Blender.
Specialiștii susțin că aceste testere pot fi infectate chiar și cu e-coli pe lângă multe alte bacterii. Doar imgineaza-ti ce se întâmplă peste weekend la standurile de makeup când sunt invadate de pasionatele de makeup dornice să testeze toate noile texturi, culori și produse.
Soluția pentru a încerca totuși produsul înainte este să-l verificați cu ajutorul unor eșantioane.
Chiar dacă te-ai machiat sau nu, etapa demachierii înainte de somn este indispensabilă.
Indiferent de nivelul crescut de oboseală această etapă nu trebuie sărită. Pentru situațiile în care te tentează să dormi cu fața acoperită de machiaj, cel mai indicat ar fi să ai pe noptieră de lângă pat un pachet de șervețele umede. Fie speciale pentru demachiat fie pentru bebeluși. Dacă ai tenul sensibil poți opta pentru un demachiant adecvat acestui tip de piele.
Obișnuiești să foloseesti un produs fără a ține cont când l-ai cumpărat? Produsele de machiaj expirate pot genera iritații grave la nivelul tenului, ochilor și a buzelor. Cele mai perisabile produse sunt cele fluide și grase ce au contact direct cu aerul: fond de ten, anticearcăn, mascara, ruj, gloss. Cele sigilate cu pompița au un termen mai lung de valabilitate, același lucru fiind valabil și în cazul creioanelor.
Doar pentru că în această încăpere există o oglindă mare cu multă lumina ( de cele mai multe ori artificială) nu este o scuză pentru a depozita produsele de makeup. Cel mai indicat este să le adunați într-un sertar al unei comode aflate aproape de un geam generos situat într-o cameră ventilată.
Umiditatea la care sunt expuse produsele de makeup în baie scurtează viață produselor și crează un mediu propice dezvoltării bacteriilor și germenilor.