5 remedii homemade pentru hidratarea pielii in sezonul rece

homemade

Aşa cum ţinutele noastre se schimbă odată ce temperaturile încep să scadă, la fel ar trebui să se întâmple şi în cazul rutinei de îngrijire a pielii. Vremea rece ne usucă pielea, cauzând apariţia iritaţiilor şi a petelor roşii. Dar asta nu înseamnă că nu îi putem combate efectele. Pe lângă produsele dermato-cosmetice care te ajută în mod regulat, noi îţi propunem şi câteva remedii homemade pe care le poţi obţine în doar câteva minute, folosind cele mai simple ingrediente.

Exfoliază-ţi pielea o dată pe săptămână cu un scrub alcătuit din miere şi zahăr.

Mierea este un agent hidratant natural, ceea ce înseamnă că îţi va hrăni eficient pielea uscată cu ajutorul nutrienţilor din componenţa sa. În plus, aceasta e bogată în antioxidanţi şi protejează pielea, având un efect anti-ageing, însă este cunoscută şi pentru proprietăţile sale antibacteriene şi calmante, asigurând o curăţare eficientă şi o reducere a inflamaţiilor. În combinaţie cu zahărul, aceasta elimină celulele moarte, curăţă în profunzime şi lasă pielea catifelată. Amestecă o jumătate de ceaşcă de miere şi o jumătate de ceaşcă de zahăr şi foloseşte conţinutul pentru a-ţi masa timp de câteva minute pielea şi, mai ales, zonele uscate de vântul rece.

Pregăteşte-ţi o mască organică pentru ten.

Sunt o mulţime de fructe bogate în vitamine şi antioxidanţi, aşa că poţi experienta după bunul plan. Iar dacă ai şansa de a le cumpăra de la distribuitori care comercializează doar produse organice, lipsite de chimicale care ar putea declanşa reacţii alergice, cu atât mai bine! Fructul de avocado este, de exemplu, o alegere bună pentru o mască pentru ten, deoarece conţine antioxidanţi, vitamina A şi, implicit, retinol (o formă a vitaminei A). Retinolul este o substanţă importantă cu rol în prevenirea sau, mai bine spus, întârzierea îmbătrânirii pielii, care asigură vindecarea tenului de imperfecţiuni. La rândul lor, bananele pot fi incluse cu succes în măştile faciale graţie aportului de vitamina E, care protejeaza pielea de radicalii liberi, şi de potasiu, care menţine celulele pielii hidratate. O variantă de mască ar fi alcătuită dintr-o banană coaptă, zdrobită bine, spumă de albuş de ou şi câteva picături de ulei esenţial. Amestecă bine până obţii o pastă şi aplică pe faţă timp de 15 minute. Clăteşte apoi din abundenţă şi tapotează-ţi uşor faţa cu un prosop din hârtie.

Fă o baie cu ovăz.

Nu există remediu mai bun pentru pielea iritată şi uscată decât o baie cu ovăz. Ovăzul este un super-ingredient pentru piele, deoarece conţine antioxidanţi ce calmează inflamaţiile şi iritaţiile, având şi rol de hidratare a pielii. Beneficiile dermatologice ale ovăzului sunt recunoscute în întreaga lume, aşa că asigură-te că îl ai mereu la îndemână. Umple cada cu apă călduţă şi adaugă două căni de ovăz bine măcinat la blender. Bagă-te în apă şi lasă acest amestec să îşi facă efectul asupra pielii tale. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Hidratează-ți pielea cu iaurt.

Fă-ți săptămânal un tratament de hidratare cu iaurt pentru a-ți proteja pielea în timpul lunilor de iarnă. Iaurtul conține acid lactic, eficient în îndepărtarea celulelor moarte și în hidratarea pielii. Fiind un exfoliat grozav, iaurtul îți poate proteja pielea atât iarna, cât și vara, deoarece calmează zonele afectate de iritații sau alte probleme și apără pielea. Pregătește-ți o mască din iaurt și mierea (dacă dorești, poți adăuga și câteva picături de ulei esențial) și aplică pe toată suprafața corpului, lăsând conținutul să acționeze timp de zece minute. Clătește apoi până îndepărtezi tot produsul.

Aplică uleiuri esențiale direct zonele uscate.

Sunt o mulțime de uleiuri naturale care hidratează intens zonele uscate sau iritate ale pielii, iar avantajul este că formula lor bogată în nutrienți asigură un efect rapid. De exemplu, uleiul de migdale, bogat în vitamine, minerale și acizi grași, poate fi folosit atât la masaj, cât și la hidratarea pielii uscate, căreia îi oferă o strălucire delicată. Apoi, urmează uleiul de cocos, recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, care joacă și un important rol în hidratarea și calmarea pielii. În plus, un mare avantaj al uleiului de cocos este că intră rapid în piele. Iar dacă preferi uleiurile foarte aromate, încearcă unul de lavandă, cu efect calmant. Adaugă câteva picături în apă, înainte de baie, pentru o veritabilă atmosferă de SPA!

Foto: hepta.ro