Povești istorice, aventuri romantice, un nou volum semnat de genialul Eric-Emmanuel Schmitt și multe alte lecturi care te vor prinde încă de la primele pagini: iată care sunt noutățile lunii februarie.
Oscar și Tanti Roz, Visătoarea din Ostende, Domnul Ibrahim și florile din Coran, Cei doi domni din Bruxelles, Elixirul dragostei… să continui? Eric-Emmanuel Schmitt a lansat nenumărate povești extrem de interesante, așa că nu e de mirare că aproape toate au devenit bestseller-uri. De această dată, scriitorul ne propune un roman autobiographic despre una dintre cele mai intense experienţe din viaţa lui. La 28 de ani, aceasta pleacă într-o călătorie în Sahara, împreună cu un prieten regizor, pentru a scrie un scenariu despre misticul Charles de Foucauld. În timpul expediției, se rătăcește de grupul de excursioniști și de ghidul tuareg și este nevoit să petreacă o noapte singur în imensitatea muntelui Hoggar. Rămas fără mâncare și fără apă, în frigul nopții deșertice, autorul-personaj găseşte puterea să se întoarcă nevătămat, după o adevărată cursă a supravieţuirii.
Copila de zăpadă, volumul de debut al lui Eowyn Ivey, a fost nominalizat la Premiul Pulitzer, așa că nu e de mirare că toată lumea stă cu ochii pe noile publicații ale acestei autoare. În Spre marginea luminoasă a lumii acțiunea are loc în iarnă anului 1885, când colonelul Allen Forrester, erou de război, conduce un mic grup într-o expediţie considerată imposibilă: explorarea teritoriului Alaska. Allen îşi consemnează minuţios experienţele extraordinare în speranţa că jurnalele sale vor ajunge la Sophie, soţia sa însărcinată, rămasă acasă, în cazul în care el nu va supravieţui. Colonelul şi oamenii săi se aventurează în amonte pe râul Wolverine, descoperind o lume de o frumuseţe incredibilă, dar şi înfruntînd primejdii pe care nu şi le-ar fi putut închipui. Pe măsură ce cartografiază teritoriul şi adună informaţii de la triburile de indieni, sfidînd mereu pericolul de a muri de foame, exploratorii nu reuşesc să scape de sentimentul că o forţă superioară, misterioasă le ameninţă permanent existenţa.
Corzi întinse este mai mult decât o carte despre și pentru iubitorii de tenis, este o poveste despre curaj, perseverență și, mai ales, succes. Epoca de aur a tenisului s-a încheiat subit la US Openul din 1981, când suedezul Björn Borg a pierdut în fața rivalului său, John McEnroe, în finala jucată pe Flushing Meadows. Din perspectiva ultimului turneu al acelei epoci și a jocului celorlalți semifinaliști, Jimmy Connors și Vitas Gerulaitis, Corzi întinse face cronica vieților și carierelor bărbaților care au conferit un caracter memorabil acelor zile de Vest Sălbatic: „AisBorg”, care ținea secretă o nebunie internă, McEnroe, geniul buclucaș și tulburat, Connors, îndrăgitul și muncitorul antierou al tenisului, Ilie Năstase, starul din România, Gerulaitis, new-yorkez-ul fermecător, și Ivan Lendl, vestitorul viitorului de forță al sportului. Frământările pe care toți acești bărbați le-au avut în comun au fost la fel de fascinante atât în teren, cât și în afara acestuia.
Romanul de debut al lui Renée Knight promite să fie unul dintre cele mai intense thrillere psihologice lansate în prima parte a acestui an. Când găseşte o carte misterioasă pe noptieră, viaţa lui Catherine Ravenscroft se transformă într-un coşmar. Deşi pare o născocire, cartea, numită Străinul desăvârşit, recreează veridic şi în cel mai mic detaliu cumplita zi în care Catherine a devenit prizoniera unui secret teribil, un secret pe care o singură persoană îl mai cunoştea – iar acea persoană a murit. Pe măsură ce trecutul o ajunge din urmă, Catherine simte că lumea ei se prăbuşeşte. Singura cale este să-l înfrunte, chiar dacă adevărul şocant ar putea să o distrugă.
În acest roman de inspirație autobiografică, scriitorul australian Gregory David Roberts, care și-a trăit o bună parte din viață fugind de autorități, își poartă acum cititorii prin cartiere mizere și hotele de cinci stele, printre mafioți și sfinți, descriind o serie de experiențe care vor lua prin surprindere și cea mai excentrică imaginație. Însoțit de ghidul și de bunul său prieten Prabaker, acesta pătrunde într-o lume periculoasă, în care lucrurile se complică tot mai mult de la o clipă la alta.
Dacă ai citit Orele îndepărtate și Casa de la Riverton, printre altele, în mod sigur Kate Morton se află deja pe lista de autori pe care îi urmărești. De această dată, scriitoarea ne propune un roman-puzzle, în care numeroase intrigi și secrete de familie ies treptat la iveală. În luna iunie a anului 1933, familia Edevane îşi aşteaptă oaspeţii pentru petrecerea tradiţională din mijlocul verii. Alice are şaisprezece ani, o inteligenţă vie şi vrea să fie scriitoare. Apropierea balului o emoţionează mai mult ca niciodată, iar motivele nu îi lipsesc. A scris o povestire poliţistă după toate regulile artei şi se pregăteşte să-şi dezvăluie secretul: este îndrăgostită. Dar la miezul nopţii, când focurile de artificii luminează cerul întunecat, vieţile surorilor Edevane se schimbă dramatic, iar familia va părăsi Casa de lângă lac pentru totdeauna.
SHOP THIS STORY!