Planul nostru pentru următoarele weekend-uri din luna mai? Leneveală la soare, multe fructe alături (chiar așa, nu apar cireșele mai repedeeee? Ne e tare dor de ele! Și poftă, mare poftă!) și câteva cărți numai bune de citit în hamac, pe pătură la iarbă la verde sau la plajă. De primele două aspecte te ocupi pe cont propriu (starea de leneveală oricum se instalează imediat, nu-i problemă), dar în ceea ce privește lecturile, avem noi șase titluri pe care te asigurăm că nu vei mai vrea să le lași din mână până nu le vei termina.
Sarah Dunant, În numele familiei, editura Humanitas
Dacă istoria și poveștile de demult se numără printre pasiunile tale, atunci În numele familiei, de Sarah Dunant, este romanul care nu trebuie să îți lipsească în luna mai. Autoarea ne propune din nou o carte despre familia Borgia, un subiect pe care l-a abordat și bestsellerul Sânge și splendoare. În numele familiei urmărește apogeul și declinul membrilor familiei Borgia, condusă de Rodrigo Borgia, cunoscut drept unul dintre cei mai corupți și imorali papi din istorie. . Pioni și maeștri ai intrigilor amoroase, comploturilor politice, manevrelor militare și stratagemelor diplomatice, Cesare, Lucrezia, Rodrigo și adversarii lor sunt protagoniștii unei povești de o frumusețe și o cruzime ce nu se compară cu nimic altceva.
Rosie Walsh, Bărbatul care n-a mai sunat, editura Nemira
Una dintre cele mai frumoase și emoționante romane care ne-au trecut prin mână în ultima vreme, Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh, este cartea pe care trebuie să o descoperi și tu în această lună. Nu de-alta, dar îți promitem că ne vei mulțumi pentru această recomandare. Sarah și Eddie se cunosc din întâmplare și, timp de o săptămână, trăiesc o poveste de dragoste uimitoare, ascunși într-un colț de paradis din Anglia rurală. Se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt, însă, după ce el pleacă într-o excursie, nu îi mai dă lui Sarah absolut niciun semn, așa cum promisese. A părăsit-o pur și simplu? A pățit ceva? Care este, de fapt, motivul din spatele tăcerii lui?
Cath Crowley, Cuvinte în albastru intens, editura Storia Books
Tot o poveste de dragoste complicată ne propune și Cath Crowley în Cuvinte în albastru intens. De această dată, facem cunoștință cu Rachel Sweetie, care se întoarce în orașul său natal, unde începe să lucreze într-un anticariat alături de Henry, băiatul de care a fost îndrăgostită și pe care ar fi preferat să nu-l mai vadă niciodată. Pe măsură ce petrec mai mult timp împreună, înconjurați de cărți, descoperind poveștile de dragoste ce prind contur în fața lor, cei doi regăsesc dragostea și speranța.
Sayaka Murata, Femeia minimarket, editura Polirom
La treizeci şi şase de ani, Keiko Furukura nu se încadrează nici pe departe în tiparele societății japoneze: lucrează de optsprezece ani cu jumătate de normă într-un minimarket, într-o suburbie a capitalei nipone, este necăsătorită, nu a avut niciodată un iubit şi nu se poate lăuda cu vreo experienţă sexuală. Metamorfozată din cauza rutinei zilnice într-un amalgam incontrolabil de ticuri verbale, gesturi mecanice, blazare şi oboseală cronică, Keiko ajunge să facă faţă din ce în ce mai greu presiunilor familiei şi prietenilor de a-şi asuma un mariaj şi un contract cu normă întreagă la o companie de top, alegeri ce i-ar garanta statutul de „femeie normală şi decentă”.
Josh Kaufman, Primele 20 de ore, editura Publica
Vrei să studiezi ceva nou, să te pregătești pentru un nou domeniu sau… pur și simplu să îți găsești un hobby creativ și Cercetările sugerează că e nevoie de 10 000 de ore pentru a deprinde o nouă abilitate și pentru a deveni expert, iar primele ore sunt întotdeauna cele mai frustrante. Acesta este motivul pentru care este atât de greu să înveți o limbă străină, să cânți la un instrument sau să faci fotografii extraordinare. În cartea sa, Josh Kaufman oferă o soluție mai bună. Abordarea lui sistematică pentru deprinderea rapidă de abilități îți arată cum să descompui abilitățile de bază, să maximizezi practica productivă și să elimini barierele de învățare comune. În doar 20 de ore de practică deliberată și concentrată, poți învăța noțiunile de bază în timp record. Și te poți distra pe cinste pe tot parcursul procesului.
Jane Fallon, Dulcea mea răzbunare, editura Trei
Cu un umor teribil și o eroină și mai și, romanul lui Jane Fallon o are în prim-plan pe Paula, o femeie care i-a fost devotată soțului ei, Robert, încâ de când erau colegi la școala de actorie. A renunțat la visurile ei pentru ca el să reușească în carieră. Dar acum că Robert este în culmea succesului, Paula tocmai a descoperit că el are o aventură. E momentul să interpreteze rolul vieții ei și să pună la cale un plan împotriva lui. Răzbunarea e dulce. nu-i așa?
Foto: pixabay.com