7 alimente pe care nu ar trebui să le mânânci vreodată dacă vrei un abdomen plat

Probabil de multe ori ți-a trecut prin gând că orice mănânci până la urmă te împiedică să ai un abdomen plat. Ei bine, nu e chiar așa… Senzația de balonare este de cele mai multe ori cauzată de alimentele nepotrivite, iar o selecție mai atentă a acestora poate contribui la efectul de abdomen plat… atât de mult dorit. Hai să vezi cam ce ar trebui să tai de pe lista de cumpărături sau să scoți din frigider, dacă ai de gând să te mândrești cu abdomenul tău.

Carne roșie

S-ar putea ca încercarea ta de a-ți mări nivelul de proteine și carbohidrați să fie bine intenționată, dar –  urmează și un dar… dacă obții proteinele din surse greșite, s-ar putea ca acest lucru să se întoarcă împotriva ta și să obții nedorita grăsime abdominală. Încearcă să consumi proteine slabe, cum ar fi pește, pui sau curcan, și ține-te departe de tot ce înseamnă carne roșie.

Zahăr

Zahărul are o mulțime de efecte nocive asupra corpului – lucru despre care a vorbit și psihologul nutriționist Larisa Petrini în episodul Life Couch de aici – deci nu este deloc surprinzător că e corelat cu grăsimea de pe abdomen. Evitarea zahărului va fi în mod evident destul de dificilă (pentru că mai simțim nevoia din când în când de un guilty pleasure), însă încearcă să limitezi cantitatea pe care o consumi zilnic. De asemenea, ai grijă la zahărul pe care-l găsești în produse neașteptate, precum iaurt, suc sau cafea.

Alcool

Deși conform medicilor vinul roșul are beneficii pentru sănătate, caloriile din alcool sunt parțial depozitate sub forma grăsimei abdominale. Deci ca în toate cazuril în care vorbim despre ceva bun, trebuie să ținem cont de.. moderație.

Produsele ambalate

Probabil știi deja că alimentele procesate și ambalate sunt nocive datorită cantităților mari de sodiu și zahăr pe care le conțin, însă pe lângă acest aspect există și un alt motiv pentru a le evita: conțin un adaos de trans grăsimi – considerat cel mai periculos tip de grasimi deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism. Grăsimile trans ajută la prelungirea termenului de valabilitate al produselor, însă provoacă de asemenea inflamarea și excesul de grăsime abdominală.

Carbohidrați rafinați

Cine a zis că trebuie să renunți total la carbohidrați dacă vrei o siluetă zveltă? Important este să îi alegi pe cei potriviți! Carbohidrații rafinați care au nivel scăzut de fibre și valoare nutrițională, au dovedit că au contribuție în creșterea grăsimii abdominale, pe când boabele integrale ce conțin fibre o pot reduce.

Brânza

Nu există nicio dragoste mai mare decât cea pentru produsele din brânză (cel puțin așa e în cazul meu). Cu toate astea, din păcate brânza conține grăsimi saturate, iar dacă mănânci prea multă se pot depune în locurile nedorite, cum ar fi abdomenul. Din moment ce o viață fără brânză nu prea văd cum ar putea exista, este recomandat să mănânci cu moderație și să compensezi pofta cu grăsimi sănătoase găsite în somon, nuci sau diverse uleiuri.

Lapte și produse lactate

Indiferent dacă te-ai născut sau nu cu intoleranță la produse lactate, e bine să știi că pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, încep să aibă dificultăți în digerarea lactozei din produsele lactate, ceea ce poate supăra digestia, agrava problemele de stomac și contribui la senzația de balonare. De asemenea, produsele lactate care au un conținut scăzut de grăsimi, surprinzător atunci când sunt consumate în exces pot conduce la grăsime abdombinală.

Și acum că ai aflat ce trebuie să mănânci, iată aici un antrenament pentru abdoment și talie recomandat de Raluca și Alexandra.

Foto: hepta.ro

Citește și:

5 rețete de junk food, varianta sănătoasă

Categorii Lifestyle