Ideea de „asortare” a culorilor nu se mai supune de mult la regulile stricte din trecut, aşa că ai liber să asortezi orice fel de nuanţe îţi doreşti (atâta vreme cât nu alături prea multe în acelaşi outfit). Însă dacă într-o zi pur şi simplu te simţi lipsită de inspiraţie, poţi sări peste partea cu asortatul culorilor, optând pentru un outfit ton pe ton.
Ţinutele monocrome au avantajul că vor arăta mereu fashionable şi sofisticat. Iată câteva maniere în care poţi aborda un astfel de look:
Nu te gândi să asortezi numai hainele ton pe ton. Poţi adăuga un accesoriu în aceeaşi nuanţă – o poşetă, o pereche de pantofi, sau chiar ceva mai inedit, precum etola de blană a Rihannei. Iar dacă îţi place mult de tot ideea de monocromie, mai poţi încerca ceva – asortează şi machiajul! Da, e riscant – în teorie un look all pink, cu tot cu machiaj roz, sună absolut dezastruos (sau ceva ce ar putea purta cu succes doar o păpuşă Barbie), însă mulţumită tonurilor pale, poţi observa că arată chiar foarte foarte bine în exemplul de mai jos.
Nu te sfii să intercalezi texturi în cadrul ţinutei – uite cât de bine arată outfitul lui Blake „spart” prin intermediul topului din plasă! Poţi adaugă textură fix în aceeaşi nuanţă ca a restului pieselor, sau poţi varia puţin tonul – indiferent de opţiune, va arăta foarte foarte bine.
Pe de altă parte, o altă alternativă este să te limitezi la o singură textură pentru tot outfitul. Faptul că poţi deosebi numai subtil rochia Victoriei Beckham de jacheta duster pe care o poartă pe desupra, creează un efect trompe l’œil foarte interesant.
Joacă-te cu proporţiile! Suprapune piese în acelaşi ton, însă care au croieli diferite. Poţi purta un top scurt şi larg peste altul mai lung şi strâmt, un crop top alături de o pereche de pantaloni cu talie foarte înaltă, astfel încât doar o mică fâşie de piele să fie vizibilă, sau, ca în cazul de mai jos, o rochie scurtă cu guler înalt alături de un pardesiu mai lung, cu guler decupat pe rotund.
Un outfit ton pe ton e perfect şi într-o situaţie formală – şi nu mă refer aici neapărat la un deux-pièces negru (nu că nu ar fi mereu o opţiune elegantă). Cu următoarea ocazie specială, încearcă un costum într-o nuanţă aprinsă.
Poţi devia uşor de la ideea de monocromie prin intermediul unei piese cu mici accente într-o altă culoare. Faptul că ţinuta lui Blake, care implică o rochie şi un pardesiu în exact aceeaşi nuanţă de bej, este „spart” de broderia subtilă face ca look-ul de ansamblu să arate super fresh.
Ideea de ton pe ton poate fi aplicată şi în cazul ţinutelor casual – cea de mai jos include un print subtil – este practic vorba despre două nuanţe, însă privit de la depărtare, outfitul creează iluzia optică de monocromie.
Foto: hepta.ro