Tartă cu gutui în vin. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Chef Adrian Hădean vine cu cel mai frumos desert de toamnă conține gutui. O tartă delicioasă care merită încercată în propria bucătărie.

Ingrediente:
  • 4 gutui
  • 100 g zahăr brun soft (moale)
  • Scorțișoară
  • Anason stelat
  • 200 ml de vin roșu sec
Pentru aluat:
  • 260 g de făină
  • 160 g de unt gras
  • O linguriță oțet de mere
  • 4 linguri de apă rece
  • Un praf de sare
  • 2 linguri de zahăr (opțional)
  • 1 ou bătut pentru uns marginile
  • levănțică
Pentru presărat peste aluat:
  • 100 g de zahăr brun
  • 5 linguri de pesmet
  • 1 lingură de scorțișoară, toate combinate.
Mod de preparare

Întâi am spălat gutuile de puful galben. Le-am tăiat felii, le-am pus în tavă și am presărat peste ele zahărul brun, scorțișoară si vinul roșu. Am pus în tavă și un anason stelat pentru și mai multă aromă. CONTINUAREA REȚETEI AICI!

Categorii Lifestyle