Să nu risipești – Budincă cu banane, by Adi Hădean

Chiar dacă am fost mai puțini meseni anul ăsta de sărbători, meniul tot îmbelșugat a fost. Dacă am învățat ceva de pe adihadean.ro și de la familia mea în bucătărie, este că putem combate risipa alimentară după sărbători și nu numai, într-un mod destul de simplu. Fie că vorbim de niște felii de pâine sau de cozonac rămas de la Crăciun, rețeta mea de astăzi vă va face să vă gândiți de trei ori înainte de a le arunca.

Ingrediente
  • 4-5 felii de pâine sau de cozonac
  • 3 ouă
  • 1 lingură de miere
  • 3 banane
  • 200 ml de lapte
  • Scorțișoară
  • Cardamom
  • 1 cubuleț de unt
  • 2 linguri de zahăr brun
  • Fulgi de migdale
Mod de preparare

Am început prin a prepara crema lichidă: am pisat bine doua dintre banane până a rezultat o pastă și am adăugat ouăle și mierea. Am amestecat bine cu mixerul, iar când a rezultat o cremă pufoasă, am adăugat laptele, scorțișoara și cardamomul.

Pentru a se înmuia și a avea un gust deosebit, am uns pâinea cu puțin unt și am feliat-o în jumătate, pe diagonală. Apoi am uns o tavă dreptunghiulară cu puțin unt, am pus jumătate din lichid în tavă și am așezat jumătățile de pâine. Am feliat o banană și am strecurat felii printre cele de pâine.

CITEȘTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Categorii Lifestyle