Brioşe cuminţi cu cimbru de iarnă şi cardamom. Rețetă by Chef Adrian Hădean

Azi Adi Hădean ne recomandă o rețetă de brioșe cu cimbru și cardamom. Aroma plăcută a frunzelor proaspete de cimbru se potriveşte de minune şi într-un desert dulce-acrişor în care se simt gustul proaspăt de lămȃie şi vanilia. Iar pentru ca reţeta de brioşe, pe care v-o propun să fie într-adevăr un desert special, mai are în ea şofran şi o aromă plăcută de seminţe de cardamom proaspăt măcinate.

ngrediente aluat

(pentru 12 brioşe)

·         150 g făină albă;

·         50 g fulgi de migdale fără coajă coapte şi măcinate foarte fin;

·         80 g zahăr alb;

·         120 g unt moale, plus 10 g pentru uns tava;

·         2 ouă la temperatura camerei;

·         zeama şi coaja rasă de la o lămȃie mare;

·         2 linguriţe extract pur de vanilie;

·         2 linguriţe cardamom măcinat;

·         7 g praf de copt cu şofran;

·         un praf de sare;

·         10 g frunze proaspete de cimbru de iarnă zdrobite uşor pentru a li se elibera aroma.

Ingrediente glazură

·         1 lingură zeamă de lămȃie;

·         70 g zahăr pudră aromatizat cu cardamom.

CITESTE RETETA AICI!

Categorii Lifestyle