
Cel mai simplu desert complex ar putea fi acesta, respectiv combinația dintre pepenele galben, sare și miere. Sigur că poți să mănânci pepenele galben așa cum e el, nu te va condamna nimeni, dar să generezi un șir de wow-uri cu atât de puțin efort, mi se pare un târg bun. Ajută la moral, mai ales dacă ești la începutul relației tale cu bucătăria.
Ce ai de făcut? Mai întâi alege un pepene copt. Du-l la nas, miroase locul din care s-a desprins de vrej. Dacă miroase puternic, e bun. Dacă nu, s-ar putea să fie doar dulce, dar de ce să riști? Apoi pune pepenele-n frigider și răcește-l bine. După ce-l tai în două (poți să faci asta chiar înainte de a-l pune pe masă) scoate-i semințele și scobește miezul cu o linguriță. Presară sare peste miez. Eu prefer sarea Maldon (fulgi), pentru textură și gust, dar uenori folosesc sare neagră ori roz, mai degrabă pentru efectul vizual decât pentru altceva. O linguriță de miere peste pepene, și gata. Sau două, dar uneori ar putea fi prea mult. Recomand mierea de castan, are o aromă particulară care se potrivește bine cu aroma pepenelui, potențată serios de sare. Succes.