Cȃteva soiuri de pere, cu pulpa mai fermă, sunt atȃt de bune sotate uşor ca garnitură, cu brȃnză maturată şi ierburi aromatice, ori în prăjituri!
Chef Adi Hădean ne recomandă o tartă cu pere şi alune de pădure coapte, aromată cu anason şi ghimbir, cu două tipuri de aluaturi, potrivit de dulci. Acest desert dulce-acrişor de sezon necesită vreo două ore de pregătire şi preparare. Însă arată atȃt de bine şi este atȃt de bun încȃt este pe măsura timpului şi efortului depus.
Cu siguranţă vreţi să scurtaţi timpul de aşteptare a momentului în care veţi putea savura acest desert delicios. Aşadar, puteţi coace aluatul în care veţi turna umplutura chiar şi cu o zi înainte de prepararea tartei, cu recomandarea să nu îl scoateţi din tavă după coacere. Eu l-am copt în aceeaşi zi şi l-am lăsat să se răcească în tavă înainte de a-l umple.
Am mixat untul moale şi zahărul pudră pȃnă cȃnd am obţinut o cremă deschisă la culoare. Am cernut făina împreună cu sarea. Am măcinat fin alunele fără coajă – coapte în prealabil la 180 de grade Celsius, timp de 5-7 minute, avȃnd grijă să nu se ardă. Am încorporat în crema de unt oul bătut cu furculiţa, apoi făina şi alunele. Nu am insistat cu mixatul.