Ce gust are duminica ta? Încearcă rețeta de brownie de la chef Adrian Hădean

brownie 3

Brownie aka „negresa” este un desert simplu, însă, ca la mai toate prăjiturile, e musai să respecți câteva lucruri esențiale, dacă vrei să iasă decent. De exemplu, în acest caz, să folosești ciocolată neagră, cu procent mare de cacao. Ori să nu pui prea multă făină. Sau să nu o coci mai mult decât trebuie, pentru că trebuie să aibă miezul moale, cleios. Iată ce ai de făcut pentru o brownie cu care să-ți uimești familia ori prieteni, sau, dacă ești singur(ă), să treci mai ușor peste week-end.

brownie-2

Pentru o tavă cu diametrul de 25 de centimetri folosește 280 de grame de ciocolată neagră, 280 de grame de zahăr, 280 de grame de unt, 100 de grame de făină, trei ouă mari, două plicuri de zahăr vanilat Bourbon, 50 de grame de cacao, 150 de grame de ciocolată cu lapte (albă și neagră), 120 de grame de magiun.

brownie-1

  • Mai întâi încălzește cuptorul (180 grade Celsius, temperatura la care coci prăjitura) și unge tava cu unt.
  • Rupe ciocolata  cu 70% cacao în bucăți și topește-o cu untul, pe baie de aburi.
  • Amestecă zahărul cu zahărul vanilat.
  • Bate zahărul cu ouăle până obții o spumă nu prea tare.
  • Amestecă făina și cacaua.
  • Mărunțește ciocolata cu lapte.
  • Amestecă ciocolata topită cu untul (reci deja după ce le-ai combinat pe baia de aburi) cu spuma de ou și zahăr încorporează în compoziție ametecul de făină și cacao.
  • Adaugă și ciocolata cu lapte mărunțită.
  • Toarnă compoziția în tavă și pune magiunul din loc în loc cu o linguriță, acoperindu-l cu compoziție.
  • Coace prăjitura 25-27 de minute. Las-o să se răcească puțin înainte de a o tăia.

brownie-11

brownie-12

Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live)

Categorii Lifestyle