Brownie aka „negresa” este un desert simplu, însă, ca la mai toate prăjiturile, e musai să respecți câteva lucruri esențiale, dacă vrei să iasă decent. De exemplu, în acest caz, să folosești ciocolată neagră, cu procent mare de cacao. Ori să nu pui prea multă făină. Sau să nu o coci mai mult decât trebuie, pentru că trebuie să aibă miezul moale, cleios. Iată ce ai de făcut pentru o brownie cu care să-ți uimești familia ori prieteni, sau, dacă ești singur(ă), să treci mai ușor peste week-end.
Pentru o tavă cu diametrul de 25 de centimetri folosește 280 de grame de ciocolată neagră, 280 de grame de zahăr, 280 de grame de unt, 100 de grame de făină, trei ouă mari, două plicuri de zahăr vanilat Bourbon, 50 de grame de cacao, 150 de grame de ciocolată cu lapte (albă și neagră), 120 de grame de magiun.
Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live)