Cum înveți rapid o limbă străină sau astronomie? Top 10 aplicații utile

phone

Crezi că ţi-ai pierdut destul timp pe Facebook şi ai vrea să butonezi pe mobil ȋntr-un mod mai productiv? N-o să-ţi vină să crezi dar cu doar 10 minute pe zi de studiu poţi „prinde” chineză ȋn trei luni sau poţi conversa despre galaxii şi artă contemporană ca un cunoscător. Descarcă aceste aplicaţii şi ai să vezi ce bine e să fii din nou la şcoală! Nuoyan (aka promit ȋn chineză)!

Google Arts and Culture. Nu ai ajuns ȋncă ȋn Moma New York şi tare ţi-ai dori să vezi toată impresionanta lor colecţie de artă contemporană? No problem, dude! Descarcă Arts and Culture şi fă un tur virtual al Moma, dar şi al altor zeci de edificii şi muzee fantastice precum Opera din Sydney sau Templul Parambanan din Indonezia. De asemenea, poţi face zoom şi ȋnvăţa despre zeci de artişti şi obiecte de artă din toate epocile umanităţii sau poţi explora oraşe fascinante precum Rio, de exemplu.

Khan Academy. Mă declar fan Khan Academy! Sunt ȋn acest moment studentă pe băncile academiei online de cosmologie şi artă şi mă declar un discipol fericit! M-am prins cum stă treaba cu radiaţia Hawking şi distanţa intergalactică, iar acum mă plimb seară de seară printre galaxii. Nici nu am crezut câte poţi ȋnvăţa ȋn doar 10 minute pe zi! Dar Khan Academy este cu mult mai mult decât cosmologies sau artă, poţi ȋnvăţa fizică, chimie, biochimie, economie, ba chiar şi design digital avansat de la băieţii Pixar! Fiecare modul de studiu este creat cu cei mai tari ȋn materie! De exemplu, cel de artă contemporană este curatoriat de cei de la Moma şi Tate.

Memrise. Memrise este una dintre cele mai utilizate aplicaţii de ȋnvăţare a unei limbi străine cu peste o sută de opţiuni şi mii de cursuri diferite pentru fiecare dintre limbile oferite pentru a se potrivi cu ritmul tău de ȋnvăţare. Memrise a fost creat de către experţi ȋn materie de learning şi oferă teste, monitorizare a progresului şi sincronizare ȋntre diferite gadget-uri.

SoloLearn. Vrei să ȋnveţi un limbaj de programare sau mai multe? SoloLearn este cea mai lăudată aplicaţie din domeniu cu ajutorul căreia poţi ȋnvăţa rapid şi fără mari dureri:  HTML, C++, Python, Java, SQL, JavaScript, PHP, CSS, C# sau Swift. Ȋn această lume aflată ȋn proces de total facelifting n-ar fi rău să ştii câte ceva despre programare, cel mai probabil va fi jobul viitorului.

Udemy. Udemy este poate cea mai utilă aplicaţie a unei persoane ȋn căutare de job, dar şi a celor care vor să-şi perfecţioneze skill-urile. Aici poţi ȋnvăţa de la cum foloseşti soft-urile celor de la Adobe sau Microsoft la limbaj de programare Java, cum „decriptezi” limbajul non-verbal sau animaţie 3-D. Udemy este paradisul profesioniştilor şi a celor care vor să ştie ceva mai mult despre un domeniu nou.

Duolingo. Acum vreo 12 ani eram fericita deţinătoare a unei germane vorbite fluent şi fără poticniri enervante, dar astăzi abia ȋmi găsesc cuvintele ca să articulez o frază care nu are aşa de multe greşeli. Din aceste motive, m-am decis că e cazul să schimb ceva şi m-am apucat de reȋmprospătat germana cu Duolingo şi ȋţi pot spune că studiul meu de doar 10 minute pe zi dă rezultate şi că mă şi distrez la şcoală cu „buha de serviciu” a aplicaţiei.

Star Walk for iO. Dacă-ţi place să călătoreşti printre stele privind cerul nopţilor de vară sau dacă vrei să creezi perfectul set-up pentru o noapte romantică ȋn doi, descarcă Star Walk, o aplicaţie creată pentru cei care adoră stelele. Ȋndreaptă mobilul către o constelaţie sau un singur astru şi vei afla totul despre ele. De asemenea, dacă vrei să identifici o anumită stea, aplicaţia o va găsi pentru tine.

The Design Museum Collection for iPad. Dacă eşti mare amator de tot ce ȋnseamnă design şi nu ai ajuns ȋncă la  London’s Design Museum, acest app te va purta de-a lungul coridoarelor muzeului şi-ţi va spune tot ce trebuie să ştii despre highlight-urile impresionantei colecţii. Partea cea mai tare este că ai parte de cel mai bun ghid, de Deyan Sudjic, directorul muzeului.

Learn Chinese (Mandarin). Eşti as când vine vorba de ȋnvăţat noi limbi străine? Testează-şi potenţialul cu mandarina, o limbă dificilă şi atât de diferită de-a noastră, dar care este mai uşor de ȋnvăţat decât ai crede cu ajutorul aplicaţiei Learn Chinese (Mandarin). Interfaţa este foarte haioasă şi colorată, bătrânelul chinez te trage de urechi dacă ai sărit o lecţie şi nici n-o să-ţi fure prea mult timp, fiecare lecţie având doar zece minute. Descarcă şi Skitter pentru a ȋnvăţa mai bine alfabetul.

WWF Together. Dacă te dai ȋn vânt după documentarele Animal Planet, WWF Together va deveni aplicaţia ta favorită. App-ul este creat de către cei de la World Wildlife Fund pentru a face oamenii mai conştienţi de natura şi animalele care-i ȋnconjoară ȋn speranţa că vor distruge mai puţin Planeta pe viitor. Dar nu doar acesta este scopul minunatului app, ci şi a-ţi oferi experienţe unice ca de exemplu a vedea lumea prin ochii unui tigru, a da de mâncare unui panda sau a te plimba prin savană pentru a descoperi mii de lucururi despre fabuloasele animale care o populează.

Text de Anca Rusu. Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle