Studii botanice și design în colecția Herbarium Transylvania

herbarium-1

O colecție de studii botanice și design, ce reflectă o sensibilitate pentru eleganța pură a frumuseții naturale, asa poate fi descrisă colecția Herbarium Transylvania a Irinie NeacșuMie îmi plac mult florile și am vrut să le spun această poveste”, spunea Irina Neacșu într-un interviu pentru A List MAgazine.  Colecția, așadar, spune povești despre voiajul prin decorul peisajelor transilvănene, înregistrări ale stărilor interioare și experiențelor de pace absolută.

Debutul colecției vine cu patru povești, despre…

The Beauty Colector – se bucură să admire eleganța grădinii și să observe perfecțiunea cu care natura investește fiecare formă de viață. Flori studiate: bujorul (Paeonia), hortensia (Hydrangea), crinul (Lilium), irisul (Iris), gladiola (Gladiolus).

The Magic Maker – are un univers întreg în grădina sa, acolo unde sănătatea și frumusețea se completează într-o rețetă perfectă a stării de bine. Flori studiate: galbenea (Calendula officinalis), echinacea (Echinacea), mușețel (Matricaria chamomilla), lavandă (Lavandula), valeriană (Valeriana officinalis).

The Silent Walker – își rezervă mereu timp pentru a se plimba în liniște și pentru a admira frumusețea infinită a câmpului, cu recunoștință pentru liniștea sufletească. Flori studiate: păpădie (Taraxacum), albăstriță (Centaurea jacea), cicoare (Chicorium intibus), trifoi (Trifolium), codița șoricelului (Achillea millefolium).

The Truth Seaker – cititor înverșunat și mare băutor de ceai, este de fapt un degustător de viață, în căutarea adevăratei formule a fericirii. Arbori studiați: tei (Tilia), măceș (Rose), soc (Sambucus), stejar (Qercus), salcâm (Robinia pseudoacacia).

În primul capitol al colecției, interesul se oprește asupra plantelor aparent comune, întâlnite frecvent. Urmează studii de roze și apoi de floră specifică padurii, grădinii și livezii. Ilustrațiile în acuarelă și creioane colorate sunt dublate de studii de abstractizare, transferate în imprimeuri manuale prin tehnica linogravurii. Așadar, fiecare plantă va fi transpusă în design textil în mod naturalist prin print pe bumbac alb, stilizată prin print pe in, sau abstractizată prin linogravură aplicată pe diferite țesături.

herbarium-2

Colecția preia informația grafică și o derivă, prin design textil, pe produse din materiale naturale: mobilier tapițat, perne decorative, abajururi, naproane și șervete pentru masă, șorțuri și rochițe. În plan este, mai departe, dezvoltarea colecției în produse pentru copii, și produse naturaliste derivate din aceleași plante.

Toate produsele colecției Herbarium Transylvania sunt disponibile pe shop-ul online, și la show-room-ul Casa Opt din strada General Constantin Cristescu 8, București, cu programare pentru vizită. Alături de produsele de design și ilustrațiile originale, Irina preia comenzi de personalizare, bazate pe gama generoasă de ilustratii și linogravură, cadre de scaune disponibile și combinații creative de materiale textile.

Categorii Lifestyle