Vă plac coastele? Eu unul mă topesc după ele. De fapt, dacă m-aș topi, aș mânca mai des. Problema e că sporesc mâncându-le, și de aceea prefer să aleg cumpătarea. Și dacă tot le mănânc mai rar decât aș vrea, măcar să fie unele bune. Vă dau azi o rețetă simplă, care conține destul de multe scurtături, așa că n-ar trebui să petreceți jumătate de zi în fața aragazului pentru a obține ceva delicios. Iată…
Coastele astea nu-s costiță, nu-s scăriță, sunt mai degrabă piept de porc (au și os și cartilagiu). Le găsești mai des pe grătare decât altfel. Am pentru voi o rețetă simplă pentru o mâncare gustoasă, sățioasă (recomand activitatea fizică și cu această ocazie), spectaculoasă în simplitatea ei.
Am amestecat în mojar puțină sare, piper, coajă de lămâie, chimen, curry și puțin zahăr. Am presărat peste coaste acest amestec, am stropit carnea cu oțet balsamic și am lăsat-o câteva minute să se odihnească.
Am topit o lingură de untură de rață (mi-a rămas mai multă de la un confit făcut în decembrie, o păstrez în frigider și o folosesc uneori) și am pus carnea în tigaie.
După cinci-șase minute am întorc carnea pe partea cealaltă și am turnat puțină apă peste ea. Putea să fie supă, n-am avut.
Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat-o așa, pe foc mic, timp de 35 de minute.
Am dat un jet de apă unor ciuperci (în mod normal le curăț cu un burete, astea erau cam murdare).
Am fript rapid ciupercile tăiate-n sferturi, am pus peste ele conținutul unei conserve de fasole (fără apă) și câteva roșii cherry. După trei minute am stins focul.
Text și foto: Adrian Hădean (http://hadean.live)