Greşeli pe care miresele le fac atunci când aleg bijuteriile pentru ziua nunţii

Tendinţele în materie de bijuterii se schimbă şi evoluează constant, însă ca şi în cazul rochiei de mireasă, varianta cea mai sigură este să mergi pe ceva clasic, simplu şi elegant. Şi nu, simplu nu înseamnă banal sau lipsit de imaginaţie. Iată câteva greşeli comune în ceea ce priveşte selectarea bijuteriilor pentru ziua nunţii şi modurile în care să le eviţi:

Renunţă la: Inele statement

În ziua nunţii, toată lumea va vrea să îţi vadă inelul de logodnă şi verigheta, acestea două fiind bijuteriile ce se vor afla în prim-plan întreaga zi.

Un inel de cocktail masiv va pune în umbră inelul de logodnă şi verigheta, atrăgând prea mult atenţia asupra lui şi făcându-le să pară insignifiante.

Poartă în schimb:

Inele fine, eventual suprapuse. Poţi purta câte un inel cu bandă metalică fină pe mai multe degete sau poţi suprapune un set (ori poţi face un mix & match din mai multe seturi separate) pe un singur deget, în cazul în care vrei să reproduci ideea de inel statement fără a distrage atenţia de la inelul de logodnă şi verighetă.

Renunţă la: Coroniţele de flori

Coroniţele de flori arată superb vara, însă durata lor de viaţă (chiar dacă sunt aranjate astfel încât să poată absorbi câţiva stropi de apă pe parcursul zilei din mici fiole speciale camuflate în aranjament) este de numai câteva ore, ceea ce înseamnă că va trebui să umbli la coafură pe la jumatea zilei, riscând să o strici (şi oricum, cine vrea să stea să îşi re-aranjeze părul la jumătatea zilei?).

Nici coroniţele din flori artificiale nu sunt mai potrivite, căci te vor face să arăţi ca şi când eşti pe drum către un festival de muzică.

Poartă în schimb: Coroniţe-bijuterie cu accente florale

Fie că preferi o piesă mai mare care să te facă să arăţi precum o prinţesă, ori o coroniţă discretă care să se întrevadă subtil printre şuviţele de păr, o bijuterie capilară este un accesoriu extrem de romantic şi foarte potrivit pentru ziua nunţii.

Poţi opta pentru coroniţe care merg de jur împrejurul capului, pentru variante inspirate de tiare, ori pentru piese care se prind de jumătatea din spate a capului, susţinând voalul.

Renunţă la: Cercei vintage

În afară cazului în care rochia ta şi restul bijuteriilor sunt toate vintage, ocoleşte cerceii de acest gen. Cerceii vintage au tendinţa de a fi foarte ornamentaţi, şi realizati din metale foarte strălucitoare.

Poartă în schimb: Cercei cu aer modern

Dacă vrei să faci un statement cu o bijuterie în ziua nunţii, fă-o cu ajutorul cerceilor. Nu ţi-i recomand pe cei extrem de mari şi ornamentaţi, însă poţi opta pentru piese edgy sau mai neobişnuite.

Renunţă la: Coliere masive

Un colier prea mare va distrage atenţia de la rochie şi… de la tine. Bijuteriile şi rochia ar trebui să se completeze una pe cealaltă, nu să fie în competiţie, astfel încât ochiul privitorului să nu ştie pe ce să se focalizeze mai întâi, pentru că în look-ul tău se intampla mult prea multe. Păstrează colierele statement pentru petrecerea de logodnă sau pentru petrecerea burlăciteţor.

Poartă în schimb: Coliere suave

Un colier suplu şi elegant va atrage atenţia asupra decolteului în cel mai flatant şi romantic mod. În funcţie de tipul de decolteu al rochiei şi de preferinţele tale, poţi alege dintre multe opţiuni: coliere la baza gâtului (practic, chokere elegante), coliere care stau pe claviculă sau coboară înspre piept, ori coliere cu pandantiv.

Foto sus: hepta.ro