Ce mănânci pentru un ten fără probleme

Suntem ceea ce mâncăm, pielea noastră arătă după cum am alegem să ne alimentăm. Nu mai este nicio noutate faptul că hrana joacă un rol important pentru frumusețea pielii noastre. Ce mâncăm pentru o piele frumoasă? Iată o întrebare tocmai bună înaintea petrecerilor de final de an.

Problemă: tenul uscat

Pentru o piele uscată aplicarea unei creme nu este suficientă, mai ales în acest anotimp. De aceea alimentația poate fi transformată într-un adevărat ajutor de frumusețe. Uleiurile sănătoase, omega 3, omega 6, vitaminele A, B, C, D, E dar și seleniul, potasiul și zincul nu trebuie să lipsească din meniul tău. Le găsești cu ușurință și le consumi cu plăcere: somon, sardine, macrou, ton, avocado, morcovi, albuș de ou, portocale, cereale, fructe de mare, semințe de quinoa, dovleac, cânepă.

Problemă: tenul gras

Un ten gras presupune o atenție specială. Și nu ne referim aici doar la aplicarea unor măști cu efecte magice sau la proceduri cosmetice mai mult sau mai puțin costisitoare. Când vine vorba despre tenul gras, alimentația este cea care face diferența și oferă rezultatul cu minus sau cu plus. Dacă ai un astfel de ten, legume precum castraveții, spanacul, cartofii dulci dar și fructe ca portocalele, lămâile, gutuile, prunele, grepfrutul și papaya încep să devină importante în meniul tău zilnic.

Problemă: tenul ridat

Pentru riduri, alimentele cu un conținut ridicat de antioxidanți par a deține soluția. Se recomandă betacarotenul pe care îl găsești în morcovi, broccoli, andive, prune, grapefruit dar și vitaminele C și E. Portocalele, ananasul, kiwi, piersicile, strugurii, merele sunt unele dintre fructele cele mai bune pentru prevenirea sau estomparea ridurilor. Bogate în omega 3, vitamina C și fier, smochinele ajută de asemenea la prevenirea liniilor inestetice de pe ten. Li se adaugă legumele, dar și peștele, carnea de pui, uleiurile vegetale, ouăle. Și poate una dintre cele mai importante, apa, băută cel mai adesea în cantități insuficiente.

Problemă: tenul lipsit de strălucire

Pentru tenul lipsit de strălucire, ghimbirul, boiaua, semințele de dovleac, chia, dar și turmenicul, vin cu rezultate pe măsura dorințelor. Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante, ghimbirul și-a dovedit eficacitatea în privința pielii. La fel de recomandate sunt și boiaua, cu un important conținut de vitamina C și E, dar și semințele de chia și dovleac atât de pline de vitamine, minerale și omega 3. Cu un gust iute amărui, turmenicul este un condiment care netezește ridurile fine, reducând în același timp roșeața și inflamațiile feței, cearcănele, dar și acneea. Îl poți consuma amestecat cu suc de fructe sau sub formă de infuzie.

Problemă: petele de pe ten

Petele apărute pe ten în urma expunerii la soare vor fi vizibil diminuate cu ajutorului citricelor și a fructelor de pădure, vitamina C din acestea făcându-și datoria. În completare poți aduce ardeiul gras la fel de bogat în aceeași vitamină C dar și conopida și broccoli.

Problemă: cearcănele

Cearcănele pot fi prevenite sau atenuate printr-o alimentație care să conțină alimente verzi. Prin urmare, ai liber la spanac, broccoli, varză, salată, fasole. Completează-le cu sfeclă și cartofi dar și cu alte legume bogate în fier și vitamina A care contribuie la regenerarea pielii.

Dacă timpul rămas până la Sărbători nu îți permite schimbări alimentare cu efecte vizibile asupra pielii tale, apelează la soluțiile oferite de creme, geluri și măști faciale De data asta ești scuzată. Tu ce mănânci pentru frumusețea pielii tale?

SHOP THE STORY

Foto: hepta.ro