9 actori geniali care nu au câștigat niciodată Oscarul

După mulți ani de așteptare, nenumărate glume și cinci nominalizări, Leonardo Di Caprio a câștigat, în 2016, Oscarul pentru Cel mai bun actor pentru rolul lui Hugh Glass din The Revenant. A filmat la temperaturi crunte, a mâncat ficat crud de bizon (probabil vă amintiți că, anul trecut pe vremea asta, toată lumea vorbea numai despre „regimul” lui Di Caprio din The Revenant ) și a dormit în carcasa unui animal decedat, dar toate aceste eforturi l-au ajutat pe actor să ajungă pe scena Teatrului Dolby din Los Angeles și să primească, de la Julianne Moore, mult dorita statuetă de aur .

28 februarie 2016 a fost ziua în care Leonardo Di Caprio a scăpat de ghinion, așa că există șanse și pentru următorii nouă actori, care, deși au avut roluri extrem de bune de-a lungul timpului, încă nu au primit Oscarul.

Edward Norton

De mai bine de zece ani, mai exact de când am văzut prima dată The Painted Veil, Edward Norton ocupă o poziție înaltă în topul personal al actorilor preferați. L-am văzut în thrillerul psihologic Primal Fear, în rolul unui psihopat genial (dubios, dar GENIAL), a făcut echipă cu Brad Pitt în Fight Club, aplaudatul film al lui David Fincher, și ne-a arătat cele mai bune trucuri de magie în The Illusionist. Poate că sunt subiectivă, dar chiar cred că Norton se numără printre cei mai bun actori de la Hollywood. Iar cele trei nominalizări la Oscar de până acum (pentru rolurile din Primal Fear, American History X și Birdman) sunt cea mai bună dovadă în acest sens.

Johnny Depp

A fost Edward Scissorhands, Gilbert Grape, Don Juan, Willy Wonka, Sweeney Todd, Jack Sparrow (lista e muuult mai lungă, bineînțeles) și ne-a plăcut de fiecare dată! Este unul dintre cei mai iubiți apreciați actori de la Hollywood actori și nimic nu poate schimba asta, nici măcar un scandal (probabil vă amintiți episodul divorțului de Amber Heard, care l-a acuzat de violență domestică). Cu toate acestea, Johnny încă nu a obținut Oscarul, deși a fost nominalizat de trei ori: prima dată, în 2004,  pentru rolul lui Jack Sparrow din Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, apoi, în 2005, pentru partitura din Finding Neverland, iar a treia oară, în 2008, pentru rolul întunecatului Sweeney Todd).

Amy Adams

Dacă va fi nominalizată și anul acesta la Oscaruri (și, cel mai probabil, va fi, pentru că face un rol excepțional în Arrival), Amy îl va depăși pe Di Caprio la nominalizări. Actrița a intrat în cursa finală pentru Oscar de cinci ori până acum, fiind nominalizată de patru ori la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar (pentru rolurile din Junebug, Doubt, The Fighter, The Master) și o dată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal (American Hustle).

Bill Murray

Voi enumera doar câteva titluri: What About Bob?, Scrooged, St. Vincent, The Life Aquatic with Steve Zissou. Sunt doar câteva dintre comediile mele preferate cu Bill Murray. Anul trecut, actorul a mers la Casa Albă, unde a primit trofeul Mark Twain, un premiu oferit anual celor mai buni comedianți americani. Bill Muray a fost nominalizat o singură dată la Oscar, pentru rolul din Lost in Translation, însă, pentru toate momentele în care ne-a făcut să zâmbim, cred că ar merita toate statuetele din lume.

Helena Bonham Carter

Pentru Helena Bonham Carter, niciun rol nu este imposibil. A interpretat atât de multe personaje – de la romantica Lucy Honeychurch din A Room with a View, o poveste minunată, a cărei acțiune este plasată în Florența de la începutul secolului XX, la malefica Bellatrix Lestrange din seria Harry Potter sau nesuferita Iracebeth din Alice in Wonderland – încât am senzația că nimic nu o mai poate surprinde. Bonham Carter a fost nominalizată de două ori la Oscar, pentru rolurile din The Wings of the Dove și The King’s Speech, și în mod sigur va obține, mai devreme sau mai târziu, și statueta din aur.

Ralph Fiennes

Povesteam acum ceva vreme, mai exact în acest articol, că Ralph Fiennes a devenit actorul meu preferat după ce am văzut The English Patient, ecranizarea romanului omonim al lui Michael Ondaatje. A trecut mult timp de atunci, însă actorul britanic a rămas favoritul meu. Cu două nominalizări la Oscar (pentru The English Patient și Schindler’s List) și o mulțime de filme premiate la marile gale cinematografice (emoționantul Schindler’s List, The End of the Affair, The Constant Gardener, The Duchess, The Reader, The Grand Budapest Hotel), Fiennes este unul dintre actorii care merită cu vârf și îndesat un Oscar.

Glenn Close

Glenn Close este cunoscută drept Cruella de Vil din 101 Dalmatians, dar cred că a sosit momentul să ne amintim de rolurile în care actrița a fost de-a dreptul uimitoare. Mai ales că, acum ceva vreme, nu exista ceremonie de Oscar fără Close în competiție. Aceasta a fost nominalizată de trei ori consecutiv, în 1983, 1984 și 1985, pentru rolurile din The World According to Garp, The Big Chill, respectiv The Natural, apoi în 1988, pentru partitura din Fatal Attraction, în 1989, pentru rolul din Dangerous Liaisons, iar ultima nominalizare a obținut-o în 2012, pentru Albert Nobbs.

Robert Downey Jr.

Bineînțeles că Robert Downey Jr. nu putea lipsi din acest top. Înainte să devină superstarul celor de la Marvel, cu un salariu de milioane de euro (the perks of being Iron Man), actorul a jucat rolul marelui Charlie Chaplin în pelicula Chaplin, o interpretare de excepție, care i-a adus și prima nominalizare la Oscar (în 1993). Actorul a mai fost nominalizat la Oscar și în 2009, pentru rolul lui Kirk Lazarus din Tropic Thunder.

Michelle Williams

După o pauză de câțiva ani, Michelle Williams revine anul acesta pe marile ecrane în drama Manchester by the Sea, una dintre peliculele pe care criticii pun pariu la Oscarurile din acest an (citește aici și previziunile mele pentru Oscar 2017 – filmele și actorii cu cele mai mari șanse). Și chiar era cazul să reintre în joc, pentru că reușește de fiecare dată să facă roluri incredibile. Până acum, actrița a fost nominalizată de trei ori la Oscar: în 2006, pentru Brokeback Mountain, film care i-a adus lui Ang Lee Oscarul pentru cel mai bun regizor, în 2011, pentru Blue Valentine, și în 2012, pentru rolul lui Marilyn Monroe din My Week with Marilyn (must see!).

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle