Duminicile sunt frumoase atunci când casa e plină de musafiri și voie bună. Dacă deja ai un ritual ca la final de săptămână să îți inviți prietenii la masă și cauți inspirație, crede-mă că îi vei surprinde plăcut cu o rețetă nouă și foarte delicioasă: pui cu lapte de cocos. Este o masă ușoară, nu foarte bogată în calorii, perfectă pentru cină. Poate ai și tu în casă, așa cum am avut eu, paste de orez, o punguță cu garam masala și câteva pulpe de pui dezosate. Pe lângă toate aceste ingrediente, mai ai nevoie de …
Sos de soia, un dovlecel, două cutii cu lapte de cocos.
Trei ardei capia și unul iute.
Usturoi, anason și grămăjoara de garam masala (două lingurițe).
Am fiert pastele cinci minute, le-am mai lăsat alte două în apa fierbinte apoi am scurs apa de pe ele.
Am tăiat pulpele în fâșii și le-am condimentat cu garam masala (nu o să folosesc amestecul ăsta la toate rețetele dar voi profita de faptul că am două plicuri).
Am tocat legumele.
Am rumenit puiul și l-am stropit cu sos de soia.
Am adăugat legumele și anasonul stelat.
În trei-patru minute s-au înmuiat legumele și am adăugat laptele de cocos (destul de consistent).
Am adăugat pastele, am amestecat bine și gata.
Poftă bună!
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)
Ce gust are duminica ta? Chef Hădean ne spune cum să faci o pizza bună acasă…