Ce gust are duminica ta? Încearca rețeta de ciuperci umplute cu legume și frunze recomandată de chef Hădean

Pentru vegetarieni sau pentru cei care pur și simplu își doresc să varieze meniul cu o rețetă mai light, potrivită pentru masa de seară, ciupercile umplute cu legume și frunze sunt ideale. Primăvara bate la ușă, deci e momentul perfect să adăugăm cât mai multe legume în meniul nostru zilnic. Așa că îți propun să începi o mică schimbare chiar de duminica aceasta.

Așadar, hai să vedem de ce avem nevoie și să ne apucăm de gătit!

Se pare că în sere s-a făcut spanacul de primăvară. Nu-i bai, îl mâncăm. L-am spălat cu grijă, în multă apă (e important, poate fi populat cu insecte și cu siguranță e murdar).

Am ales câteva ciuperci mai mari.

Le-am scos codițele.

Le-am tocat. E păcat să arunci ce poți folosi.

Cu ardeiul gras am avut o surpriză: 2 în 1.

Cu usturoiul, nicio surpriză.

Am tocat ardeiul, usturoiul și o legătură de ceapă verde și tânără, le-am amestecat cu codițele ciupercilor și le-am sotat cu puțin ulei de măsline și cu un strop de apă.

După ce s-au înmuiat, am adăugat frunzele de spanac.

Le-am ținut pe foc cel mult trei minute, cât să se înmoaie.

Am umplut ciupercile cu amestecul acesta pe care l-am condimentat cu sare și cu piper proaspăt măcinat.

Peste unele dintre ciuperci am pus caș de vacă și pătrunjel. Am pus apoi toate ciupercile înt-o tavă, pe o foaie de copt și le-am dat la cuptor pentru un sfert de oră la 200 de grade Celsius (la cuptorele cu gaz, pe foc mare).

Ciupercile pregătite în felul ăsta pot fi o cină delicioasă, ușoară și gustoasă.

Pentru că legumele și spanacul au fost tratate cu blândețe, și-au păstrat o parte din vitamine.

Ciupercile au rămas zemoase și aromate.

Să fiți sănătoși!

Text și foto: Adi Hădean (hadean.live) 

Citește și:

Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă crema de linte

Categorii Lifestyle