Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat cel puțin o dată: ai văzut o persoană drăguță la metrou, în fața liceului, în parc sau în apropierea blocului tău, ai vrut să stai de vorbă cu ea, însă, din diferite motive, nu ai reușit? Ai tot sperat că, la un moment dat, vă veți întâlni din nou, dar pur și simplu nu s-a mai ivit ocazia. Scenariul îți sună cunoscut, nu-i așa? Ei bine, acum această problemă a fost rezolvată de Intersect, o aplicație creată de trei tineri talentați, Laurențiu Ion, Bogdan Țîrcă și Alex Dobrin. Pe scurt, Intersect este o nouă rețea socială virală în licee și facultăți, cu peste 100 000 de utilizatori (dintre care 70 000 sunt din București). Disponibilă pe Android și iOS, aplicația are o retenție de 75%: peste jumătate dintre utilizatori o folosesc patru zile pe săptămână, iar o treime dintre aceștia – de patru ori pe zi!
Și pentru că am fost curioși de mecanismul aplicației, am stat de vorbă cu Laurențiu, Bogdan și Alex, care ne-au explicat cum funcționează aceasta și care este povestea din spatele ei.
Intersect pare să fie aplicația momentului în rândul tinerilor. Povestiți-ne care sunt principiile sale.
Aplicaţia îţi recomandă prieteni noi cu care te-ai intersectat în diverse locuri de-a lungul zilei. Acum, dacă îţi zâmbeşte băiatul cu cei mai frumoşi ochi albaştri sau fata cu cel mai năucitor zâmbet la metrou sau la cafenea, poţi intra pe Intersect şi vă veţi găsi reciproc. Chiar dacă nu aveai aplicaţia instalată anterior, te vei putea teleporta înapoi în timp în locul în care v-aţi intersectat iniţial. Iar dacă o aveaţi amândoi, veţi fi recomandaţi automat ca prieteni. Odată ce ai Intersect, primeşti recomandări de prieteni în fiecare zi.
Cum v-a venit ideea să creați o astfel de aplicație?
Totul a început când colegul nostru, Laurenţiu, a văzut o fată la metrou. Experiența l-a lăsat cu un scenariu de film sau, în cazul lor, de aplicaţie şi cu o întrebare: dacă ea era „the one” şi eu am pierdut-o?
Ce planuri de viitor aveți? Dezvoltați Intersect sau vă gândiți și la alte aplicații?
Noi am fost acceptaţi deja într-un accelerator (un program ce oferă mentorat, acces la tehnologie, comunitate tech, ajutor cu vizele, ajutor pe partea de PR pe o perioadă de șase luni – șase luni. La finele acestui program, cei care deţin programul investesc şi o sumă de bani) din San Francisco. Am pornit o rundă de finanţare ce evaluează Intersect la trei milioane de dolari. Vrem să mutăm conceptul în Statele Unite ale Americii şi să rezolvăm această problemă – cea a missed connection-urilor.
Foto: hepta.ro