Am făcut niște brioșe de toată mândrețea (nu știu de unde exprimarea asta dar o las așa deocamdată). Le-am scăldat în dulce de leche, un caramel gros pe care l-am făcut după cum veți vedea mai jos. Destul de dulce desertul ăsta pentru gustul meu, dar cunosc o mulțime de persoane care-s topite după dulce. Recomand a se consuma cu sport. Mult.
Pentru 9 brioșe am folosit…
… o cană de făină (125 de grame, era o cană nu foarte mare), trei ouă mici, o lingură bună de zahăr, o pișcătură de sare și 150 de grame de unt. Țineți minte, cu cât e mai bun untul, cu atât sunt mai gustoase brioșele.
Fructele de pădure congelate-s pentru a echilibra gustul, caramelul e destul de dulce dar se pupă cu fructele, acrișoare bine.
Revenind la brioșe: am amestecat ingredientele uscate apoi am amestecat praful ăsta cu ouăle.
Am turnat untul topit pe care l-am lăsat înainte de asta să se răcească puțin.
Am uns cu unt forma de brioșe, am pus câte două linguri în fiecare compartiment și am copt brioșele la 180 de grade Celsius timp de 10 minute (cuptorul încălzit înainte).
Dulcele de leche e ușor de făcut: 2 cutii de lapte condensat și îndulcit (cremă de lapte de la DeLatte am folosit eu) și 250 ml de smântână dulce.
Am pus amestecul într-o cratiță cu fund gros și am amestecat pînă s-a făcut caramelul. 20 de minute pe foc mic, mic, să nu se afume laptele.
Am scufundat brioșele-n dulce de leche și le-am bombardat cu fructe de pădure.
Simplu, nu?
Să fiți sănătoși. Și nu exagerați cu dulciurile, chiar dacă vă plac :).
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)