Ud, rece, acru, rece din nou, foarte rece. Cam asta vrem cu toţii pe căldura „tropicitoare” (de pe la ştiri luat cuvântul) de ne încearcă în ultimele zile. Sigur, specialiştii spun că-i bine să bem ceai cald şi să ne ferim de băuturile foarte reci. Or fi având ei dreptate dar eu unul lucrez între focuri şi cuptoare într-o pivniţă, ceaiul cald nu face faţă la cele 48-50 de grade Celsius dintr-o zi plină. Am trecut pe limonadă şi diverse variaţiuni pe această temă. Iată:
Am pus apă într-o carafă. Am adăugat trei-patru linguri de miere. Am amestecat până s-a dizolvat mierea.
Am rupt câteva frunze de mentă creaţă şi le-am aruncat în carafă. Am amestecat puţin pentru ca menta să-şi elibereze uleiurile volatile în apă.
Am stors în apă trei limete, am tăiat o limetă în sferturi şi am pus-o şi pe ea în apăa devenită între timp limonadă.
Mi-au mai rămas de pus doar cuburile de gheaţă. Ceea ce am şi făcut.
Carafa a transpirat, eu m-am răcorit.
Gheaţă să fie, vara poate să înceapă. Oops! A început deja.
Îmi plac limetele. Poate prea mult.
Urmând aceiaşi paşi dar incluzând în reţetă câteva lămâi şi două portocale, am obţinut un „punch” rece din citrice, foarte aromat.
O încântare, pe cuvânt!
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)
Ce gust are duminica ta? Încearcă supa de salată cu brânză recomandată de Chef Hădean