Este sezonul fructelor de pădure, așa că duminica aceasta vă provoc să încercați o rețetă senzațională și foarte simplă de pandișpan cu afine perfectă pentru zilele de vară. În funcție de preferințe puteți pune zmeură, mure sau merișoare.
Am început cu două gălbenușuri pe care le-am amestecat ușor cu o lingură de ulei.
Am pus și două linguri de zahăr și am continuat să amestec până am obținut o cremă ușor spumoasă.
Am bătut două albușuri cu o pișcătură de sare și două linguri de zahăr. Am obținut o spumă tare.
Am amestecat masa de gălbenuș cu două linguri de făină pentru prăjituri. Are suficienți afânători în ea din fabrică, nu a fost cazul să mai pun praf de copt ori mai știu eu ce.
Am încorporat spuma în amestec.
Am turnat amestecul într-o formă din silicon. Puteți folosi o tavă unsă sau, și mai bine, cu o foaie de copt în ea.
Am tăvălit o mână de afine prin făină.
Le-am presărat peste amestecul din tavă.
Am copt pandișpanul 25 de minute la 170 de grade Celsius. Cuptorul era deja cald când am pus tava în el.
După ce s-a răcit pandișpanul, l-am acoperit cu frișcă bătută din smântână dulce.
Am presărat afine peste frișcă.
A fost bună tare și foarte ușoară.
Cam atât pentru azi.
Să fiți sănătoși.
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)