Odată căpătat, parcă nu ai mai vrea să scapi de el. Toată vara ai insistat să îl ai. Și pentru asta ai stat cumințică la plajă. Chiar și în orele acelea despre care dermatologii spun că nu ai avea voie, știi, 11 – 16. Cum faci pentru a păstra cât mai mult timp bronzul? Dacă ai respectat orele de stat la plajă și dacă ai fost bună prietenă cu vestita cremă de protecție solară, vestea bună este că bronzul va rămâne o vreme considerabilă pe pielea ta. Însă, chiar și așa, există câteva tipsuri de care ar fi bine să ții cont dacă vrei ca frumoasa culoare a pielii tale să reziste cât mai mult timp.
Un bronz de durată poate fi obținut dacă știi ce să mănânci. Betacarotenul precum și vitaminele A, C și E ajută la menținerea culorii arămii mai mult timp pe piele contribuind totodată și la aspectul sănătos al acesteia. Ce ar trebui să pui în farfurie? Morcovi, cartofi dulci, broccoli, ardei gras, spanac, roșii, pește gras, ficat, pătrunjel, caise, piersici, mango, pepene galben, mere, căpșune, fructe de pădure.
Pentru păstrarea bronzului, hidratarea pielii trebuie să vină atât din exterior cât și din interior. Altfel spus, ok, folosești creme, loțiuni, uleiuri și unt de corp însă fără atât de cunoscuții minim doi litri de apă pe zi rezultate mulțumitoare nu vei obține. În lipsa hidratării corespunzătoare, pielea se va coji mult mai repede. Prin urmare, consumă cât mai multă apă, ceaiuri, limonade, sucuri dar și fructe, legume iar rezultatele se vor vedea pe bronzul tău. Acestea îți vor asigura nu doar hidratarea necesară dar îți vor oferi și vitaminele și mineralele de care ai nevoie. Poți încerca sucurile de pepene, caise, piersici, pere, citrice, ananas precum și cele de castraveți, ardei gras, varză, țelină.
Hidratarea pielii din exterior prelungește la rândul său viața bronzului. Nimic complicat. Tot ce trebuie să știi este că: de două ori pe zi pielea ta bronzată trebuie să se întâlnească cu loțiunea, crema sau uleiul de corp. Și nu oricum, ci chiar după duș, asta pentru o mai bună absorbție. Pentru o piele uscată, untul de corp este soluția ideală. Ai de unde alege: unt de shea, de cacao, de cocos, de arahide, sună parcă a ospăț. Iar dacă alegerea ta este loțiunea de corp, nu uita că aceasta trebuie să conțină vitamina E, nu însă și parfum. Acesta din urmă nu va face altceva decât să mărească șansele unei reacții alergice.
Și tot pentru ca bronzul tău să rămână cât mai mult timp pe piele, ferește-te o vreme de săpun, însă nu de orice săpun, ci de cel pe care îl folosești în mod obișnuit. Preferă-l pe cel pentru copii sau gelurile de duș care conțin uleiuri.
Nu uita produsele after sun. Hidratante, răcoritoare, lăsând pielea fină și catifelată, acestea potențează bronzul având în același timp și un efect de regenerare a barierei de protecție a pielii. Le poți folosi o dată pe zi, în locul loțiunii sau a cremei.
O atenție deosebită trebuie să acorzi tenului. Acesta este primul care își pierde bronzul. Tocmai de aceea este indicat să folosești produse de demachiere și hidratare atât dimineața cât și seara accentuându-le efectul cu ajutorul măștilor hidratante.
Apa fierbinte nu face decât să deshidrateze pielea, grăbind cojirea pielii. Nu vrei asta, nu-i așa? Prin urmare, în locul băilor fierbinți preferă dușurile călduțe. Folosește apoi balsamuri hidratante și bronzul tău nu va dispărea prea curând. Sfat: pentru un bronz rezistent, câteva dușuri reci vor avea efectul dorit. Încearcă-le!
Nu trebuie să îți pară ciudat dacă vei citi că pentru a-ți păstra mai mult timp bronzul este nevoie să îți exfoliezi pielea. Unul din secretele unui bronz strălucitor și rezistent este tocmai acest procedeu. Asta pentru că celulele moarte sunt înlăturate și odată cu ele și aspectul tern al pielii care devine mai luminoasă. În final, bronzul tău arată mai strălucitor râmânând mai mult timp pe pielea. Sfat: alege un produs exfoliant cu o acțiune blândă.
Dacă vrei să dai bronzului tău o viață cât mai lungă, uită de epilarea cu ceară. Oricât de bucuroasă ai fi de eficiența acestei metode, alege să îndepărtezi părul nedorit cu ajutorul unui aparat electric de epilare. Motivul e simplu: ceara te scapă nu doar de fire de păr ci și un strat superficial de piele. La final, nu uita să hidratezi pielea.
Bronzul poate fi prelungit cu… autobronzant. Despre produsele autobronzante am vorbit într-un articol trecut. Prin urmare, știi cum stă treaba. Ce ar mai fi de adăugat? Cel mai important: produsele autobronzantele reprezintă o modalitate sănătoasă prin care pielea ta poate păstra culoarea dobândită la plajă. Și nu în ultimul rând, în alegerea autobronzantului potrivit ia în calcul varianta loțiunilor hidratante care conțin și o cantitate mică de autobronzant.
SHOP THIS STORY: