Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă legume coapte cu urdă și roșii

Chef Adi Hădean recomandă legume coapte cu urdă și roșii

Acum două zile am tras pe dreapta la piața Mărăști. Eram cu bicicleta, ploua tare iar ei au copertine. Nu-mi trebuia nimic dar dacă tot m-am trezit acolo, am procurat una-alta. De exemplu, un kilogram de cartofi noi mici-mici, mai mici decât un ou – 60 de bani. Da, ați citit corect. O legătură de morcovi și una de pătrunjel: un leu și 50 de bani (am prins o tanti generoasă, probabil din cauza ploii ori poate pentru că eram ud ca un mâț lăsat în drum). Trei roșii și o jumătate de kilogram de urdă – aproape șapte lei. Am ajuns acasă și…

Am spălat legumele și le-am pus în tigaia din fontă (sfeclă fiartă aveam acasă, usturoi la fel, cimbru de asemenea).

Am pus peste legume o cană de apă, două linguri de ulei de măsline, sare și piper.

Și puțin chimen.Apoi le-am pus în cuptor. 20 de minute la 200 de grade Celsius.

După zece minute arătau așa:

După alte zece:

Din urdă, roșii, pătrunjel și puțin ulei am făcut o salată.

Ardeiul copt e un bonus, rămăsese de cu o zi înainte.

Dacă a fost bun? A fost grozav!

Să fiți sănătoși.

Categorii Lifestyle