Acum două zile am tras pe dreapta la piața Mărăști. Eram cu bicicleta, ploua tare iar ei au copertine. Nu-mi trebuia nimic dar dacă tot m-am trezit acolo, am procurat una-alta. De exemplu, un kilogram de cartofi noi mici-mici, mai mici decât un ou – 60 de bani. Da, ați citit corect. O legătură de morcovi și una de pătrunjel: un leu și 50 de bani (am prins o tanti generoasă, probabil din cauza ploii ori poate pentru că eram ud ca un mâț lăsat în drum). Trei roșii și o jumătate de kilogram de urdă – aproape șapte lei. Am ajuns acasă și…
Am spălat legumele și le-am pus în tigaia din fontă (sfeclă fiartă aveam acasă, usturoi la fel, cimbru de asemenea).
Am pus peste legume o cană de apă, două linguri de ulei de măsline, sare și piper.
Și puțin chimen.Apoi le-am pus în cuptor. 20 de minute la 200 de grade Celsius.
După zece minute arătau așa:
După alte zece:
Din urdă, roșii, pătrunjel și puțin ulei am făcut o salată.
Ardeiul copt e un bonus, rămăsese de cu o zi înainte.
Dacă a fost bun? A fost grozav!
Să fiți sănătoși.