5 motive pentru care vei adora noul Thor: Ragnarok

Nu știu exact ce a făcut regizorul Taika Waititi în acest film, dar două ore mai că nici nu am clipit, de teamă să nu ratez vreun moment important. Thor: Ragnarok este cu siguranță cel mai bun film al seriei, o poveste cu de toate… la propriu: acțiune generoasă, glume demențiale (serios acum, statisticile personale spun că, la patru faze din cinci, râzi cu lacrimi!), efecte speciale, care arată genial pe ecranul IMAX (o bună parte din film a fost reformatată special pentru acest ecran) și numeroase răsturnări de situație.

Dar hai mai bine să detaliem…

Acțiunea nu se lasă deloc așteptată.

Știți acele filme la care trebuie să aștepți și o oră până începe adevărata acțiune? Alea la care aproape că adormi până începe o secvență interesantă sau un dialog deștept? Da, știu, nici mie nu îmi plac. Dar partea bună e că, în Ragnarok, Thor (Chris Hemsworth) trece încă din primul moment la acțiune, cum s-ar spune, intră direct în pâine. Iar bătăliile în care este prins sunt de-a dreptul spectaculoase. În plus, de această dată, Thor e nevoit să lupte pe mai multe planuri: pe de o parte, trebuie să salveze Asgardul de cea mai mare amenințare de până acum, una care vine din trecutul familiei sale și îl lovește cu toată forța, și, pe de altă parte, trebuie să-și convingă un vechi prieten să-l ajute să evadeze dintr-un loc aparent fără scăpare. Iar ca și când toate astea nu ar fi fost îndeajuns, Loki (Tom Hiddleston) își face apariția în peisaj și e pe cale să încurce din nou situația. Așa cum numai el știe și poate… 😀

Hohote de râs. La superlativ.

Înainte să merg la film, am făcut o trecere în revistă a titlurilor din Variety, IndieWire și NME să văd ce spun mai marii critici de film ai lumii. Și toți au spus același lucru: că Ragnarok e cel mai haios film din seria Thor și poate chiar cel mai haios film Marvel. Și n-am crezut până nu l-am văzut. Nu știu dacă e chiar cel mai amuzant film Marvel, dar în mod sigur e unul la care vei râde cu lacrimi! Waititi l-a dus pe Thor într-o direcție foarte interesantă: e eroul care, deși vrea să salveze lumea (pentru că asta fac supereroii), dă greș, pierde, se simte lipsit de orice speranță, de opțiuni, dar reușește cumva să își păstreze simțul umorului și sensibilitatea în orice situație. Și fix acest simț al umorului mi se pare punctul tare al filmului. Îl aveam pe Iron Man, care era amuzant, bogat și genial, pe Captain America, eroul care își folosește puterea în scopul binelui, pe Hulk, savantul care, din când în când, se transformă într-un uriaș verde și furios, însă Thor nu era un personaj prea bine conturat până acum. Zeul Tunetului, cu un ciocan fără de care este pierdut (și o să vedeți de ce spun asta dacă mergeți la Ragnarok) un tip drăguț, cu ochi frumoși, dar cam atât. Așa că marele merit al lui Waititi rămâne acesta: că a reușit să îl individualizeze pe Thor și să-l transforme într-un personaj foarte simpatic.

Mult #GirlPower

Nu cred că e rol în care Cate Blanchett să nu mă dea pe spate, fie că e vorba de unul într-o peliculă indie sau experimentală (cum a fost Manifesto) sau într-un blockbuster. Femeia aceasta pur și simplu nu dă greș, așa că alegerea ei pentru rolul Helei a fost excelentă! Chiar dacă, inițial, am crezut că nu e tocmai genul ei de film/rol. Costumul Helei o prinde perfect pe Blanchett, care transmite impecabil furia, dorința de distrugere, frustrarea, dar și grația acestui personaj. Avem o profeție care vizează viitorul Asgardului, iar această profeție o vizează direct pe Hela, cea care vrea să calce în picioare întreg regatul lui Odin (Anthony Hopkins). Iar singurul care poate opri Ragnarokul, distrugerea Asgardului, și, implicit, ascensiunea Helei este Thor, care va avea nevoie, bineînțeles, și de ceva ajutor. Și așa ajungem la al doilea personaj feminin important al poveștii, Valkyrie, interpretată de Tessa Thompson, probabil revelația acestui film, pe care de-abia aștept să o revăd și în Infinity War. Valkyrie nu este nici pe departe acea tipă neajutorată care așteaptă să fie salvată de supererou, unul dintre clișeele filmelor de genul acesta, ci o războinică capabilă să facă ravagii în jurul ei… chiar și în stare de ebrietate. 😀

Superhero Bromance

Și nu mă refer doar la tradiționalul bromance dintre Thor și Loki, deși, trebuie să recunosc, mi-au plăcut la nebunie scenele cu ei. Probabil știți deja că un alt Avenger, și anume Hulk (Mark Ruffalo), aterizează în plin Ragnarok – bine, de fapt, aterizează pe altă planetă, dar rămâne să descoperiți voi întreaga poveste. Însă felul în care evoluează relația dintre el și Thor e foarte, foarte tare… mai ales dacă, inițial, se întâlnesc într-o arenă de luptă.

Imagine spectaculoasă, culori, efecte speciale

Am mai spus asta de câteva ori asta și îmi mențin părerea: efectele speciale și filmele 3D nu sunt deloc pe gustul meu. În cazul filmelor Marvel însă, mi se pare că acțiunea n-ar mai fi deloc ce trebuie dacă nu ar exista. Asgardul arată impecabil, e probabil pentru prima dată când îl vedem în detaliu. Plus personajele create în CGI, armele, fulgerele, luptele: tot filmul este un spectacol vizual excepțional. Iar dacă aveți ocazia, mergeți să îl vedeți la IMAX, pentru că va fi într-adevăr o experiență cinematografică pe cinste.

Și ca să nu uit: Thor se tunde. În fine, fără voia lui. 😀 Dar e foarte, foarte hot!

Filmul Thor: Ragnarok este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos. Pentru cei curioși și nerăbdători să vadă primii prin ce peripeții și pericole va trece personajul lor preferat, pe 23 octombrie se vor pune în vânzare biletele în toate cinematografele partenere.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle