Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă cartofi cu rozmarin și ceapă verde

Cartofi cu rozmarin

Mai întâi am fiert cartofii în apă cu puțină sare. Apoi i-am tăiat în sferturi (dimensiunile contează prea puțin, sunt deja fierți, ideea e să fie totuși tăiați, să se rumenească mai repede și să capete gust de la rozmarinul și de la ceapa verde pe care le-am pus în tigaie odată cu cartofii). I-am stropit cu foarte puțin ulei, am mai aruncat în tigaie doi căței de usturoi zdrobiți și cu tot cu coajă, am pus tigaia pe grătar (puteți să folosiți o plită, aragazul sau cuptorul, pe care-l recomand cu drag). Am pus capacul grătarului și am ținut cartofii zece minute la 200 de grade Celsius. Am amestecat în ei de două ori în timpul ăsta.

Ceva mai simplu decât cartofi cu rozmarin nu există. Dacă vreți, mai presărați peste ei puțină sare, puțin piper. Puteți să-i însoțiți cu salată verde sau roșii. Poate cu puțină brânză.C

Cea mai bună rețetă de cartofi cu rozmarin. Să fiți sănătoși!

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle