Cele mai bune seriale din acest an

2017 a fost un an excelent dacă stăm să facem o scurtă analiză a serialelor lansate! Cred că rar se întâmplă să descoperi în fiecare lună un nou titlu interesant, ca să nu mai vorbesc despre continuările serialelor deja consacrate: sezonul șapte din Game of Thrones, cel mai intens, dar și cel mai piratat de până acum, sezonul trei din Outlander, cu încercările lui Claire (Caitriona Balfe) de a-l regăsi pe Jamie (Sam Heughan), sezonul doi din Stranger Things, care te ține cu ochii lipiți de ecran în permanență, sezonul doi din Umbre, cu un prim episod tulburător, sezonul patru din Narcos sau sezonul cinci din House of Cards, care, dincolo de scandalul legat de Kevin Spacey, rămâne unul dintre cele mai bune seriale din ultimii ani.

Cât despre serialele care au avut premiera în 2017, trebuie să spun că au fost foarte, foarte bune. Singura mea problemă cu ele a fost că au avut un singur sezon, așa că nu am putut să le lungesc mai mult de două zile.

Iar dacă sunteți în căutarea unor noi povești, iată care au fost serialele despre care s-a tot vorbit anul acesta.

MINDHUNTER

Voi începe cu acest serial, pentru că este ultimul dintre cele din această listă pe care l-am văzut. Produs de către David Fincher (Fight Club, The Social Network, The Curious Case of Benjamin Button) și Charlize Theron, Mindhunter este aventura a doi agenți FBI, Holden Ford (Jonathan Groff) și Bill Tench (Holt McCallany), care încep un studiu despre criminalii în serie, pentru a încearca să învețe cum gândesc aceștia și pentru a-i împiedica și pe alții să comită astfel de fapte. Pe lângă faptul că îți stârnește niște emoții puternice, serialul este interesant prin prisma faptului că este inspirat din poveștile reale ale celor mai periculoși criminali în serie din America, Ed Kemper și Richard Speck, care devin personaje în Mindhunter.

THE HANDMAID’S TALE

Este serialul care m-a „bântuit” cel mai mult după ce l-am văzut, nu degeaba a câștigat și Premiul Emmy pentru Cel mai bun serial-dramă. Având la bază romanul omonim al lui Margaret Atwood, pe care vă recomand să-l citiți înainte să vedeți serialul, The Handmaid’s Tale o are în prim-plan pe Offred, (Elizabeth Moss), o femeie care încearcă să reziste într-o lume în care femeile au fost private de toate drepturile și libertățile. După ce Gileadul, cunoscut în trecut drept Statele Unite ale Americii, este zguduit de război, puținele femei fertile rămase devin un fel de proprietate a statului, singurul rol al lor fiind acela de a procrea, într-o ultimă încercare disperată de a repopula lumea.

RIVIERA

Riviera este povestea unei lumi fascinante, un thriller care vă va ține în suspans încă de la primul episod, pentru că nu prea vă puteți da seama cine e cel bun, cine minte, cine a pus la cale tot complotul, la un moment dat, toți sunt suspecți. Georgina Clios (Julia Stiles) este o curatoare de artă a cărei viață este complet dată peste cap în momentul în care soțul său milionar, Constantine Clios (Anthony LaPaglia), moare într-un accident cu iahtul. Georgina ajunge astfel prinsă într-un vârtej de intrigi și minciuni, încercând să facă tot posibilul să afle adevărul legat de moartea lui Constantine.

BIG LITTLE LIES

Înainte ca HBO-ul să lanseze Big Little Lies, am citit cartea lui Liane Moriarty… într-o noapte. Și am știut de atunci că și serialul va fi un super-hit, recompensat anul acesta și cu Premiul Emmy pentru Cea mai bună miniserie. Big Little Lies este o dramă în centrul căreia se află trei mame, Jane Chapman (Shailene Woodley), Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon) și Celeste Wright (Nicole Kidman), trei femei cu personalități diferite, dar care ajung să formeze un grup foarte unit. O crimă misterioasă tulbură liniștea orășelului în care locuiesc acestea, iar în scurt timp, măștile pe care le poartă, în încercarea de a mima o viață perfectă, încep să cadă.

GLOW

Produs de Netflix, GLOW este un serial despre care, din păcate, s-a vorbit mai puțin anul acesta – cred că asta se întâmplă când ai atât de multe titluri bune, care stârnesc adevărate obsesii. Însă, dacă nu l-ați văzut, vă sugerez să-l includeți pe lista de must see, pentru că are niște personaje feminine formidabile, dar și niște povești pe care mai rar le descoperi în seriale. Serialul ne prezintă, într-o manieră neconvențională, aventurile femeilor care fac parte din show-ul GLOW (Gorgeous Ladies of Wrestling), având-o în prim plan pe Ruth (Alison Brie), o actriță dispusă să încerce absolut orice pentru a se face remarcată la Hollywood.

OZARK

O altă producție care nu prea s-a bucurat de atenția pe care o merita este și Ozark, cu Jason Bateman și Laura Linney în rolurile principale. După ce intră într-o încurcătură foarte mare cu un cartel, consultantul financiar Marty Byrde (Bateman) este nevoit să se mute în Munții Ozark din Missouri și să spele 500 de milioane de dolari pentru un traficant în încercarea de a-și salva familia.

THE SINNER

Nu știu ce părere au criticii de specialitate, dar eu zic că Jessica Biel face unul dintre cele mai bune roluri din carieră în The Sinner. E pur și simplu fascinant să urmărești trăirile personajului ei, confuzia din jurul său. Inspirat de romanul omonim al Petrei Hammes, The Sinner urmărește drama Corei Tanneti (Biel), o tânără mamă care comite din senin un act sângeros, fără să înțeleagă motivele din spatele acestei porniri violente, de care ea nu este nici măcar conștientă. Serialul are opt episoade și vă avertizez de pe-acum: nu o să vă opriți până nu le terminați pe toate… într-o singură noapte.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle