Ce gust are duminica ta? Azi, o rețetă de brioșe by Jamie Oliver

Brioșele cu glazură de ciocolată pot fi desertul perfect, ușor și rapid de pregătit, dacă aveți musafiri în weekend. Iată o rețetă marca Jamie Oliver!

Pentru 12 bucăți aveți nevoie de următoarele ingrediente: 30 g stafide, 30 g caise uscate, 30 g curmale, o lingurță praf de copt, 140 g făină cu praf de copt,  30 g zahăr brun, tip muscovado, 1 lingură sirop de zahăr, 1 ou mare, 30 g unt topit, 140 ml apă fierbinte.

Pentru glazura de ciocolată aveți nevoie de: 40 g unt, 40 g zahăr pudră, 40 g ciocolată simplă, 70 ml smântână dulce.

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Apoi mixați în robotul de bucătărie stafidele, caisele, curmalele, praf de copt și puțină făină cât să nu se lipească fructele. Puneți amestecul într-un  castron împreună cu zahărul brun, siropul de zahăr, oul și untul topit și apoi amestecați-le bine. În final, adăugați apa foarte fierbinte și restul de făină, după care bateți bine cu un tel.

Turnați compoziția în 12 cupe de hârtie pentru brioșe și așezați-le într-o tavă. Coaceți timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit.

Între timp, topiti într-un vas toate ingredientele pentru glazura de ciocolată și lăsați-le să clocotească un timp, până când amestecul se închide ușor la culoare. Luați vasul de pe foc și lăsați sosul să se răcească până când se îngroasă. Apoi turnați câte puțin deasupra fiecărei brioșe și desertul este gata!

Categorii Lifestyle