Create de către unii dintre cei mai apreciaţi food bloggeri din lume şi testate de critici culinari de prestigiu, aceste reţete au un gust decadent, mai puţine calorii şi un design care va lăsa invitaţii cu gura căscată.
Pentru şase conuri
(Găseşti toate ingredientele ȋn magazinele cu specific asiatic sau ȋn cele de hrană sănătoasă.)
Taie foile de nori ȋn trei ȋn aşa fel ȋncât să obţii 6 foi dreptunghiulare. Aşază foile cu partea lucioasă ȋn jos. Presează apoi 1- 2 linguri de orez ȋn partea stângă a foii. Ȋncearcă să aşezi orezul ȋntr-o formă cât de cât pătrată. Adaugă o foaie de shiso, apoi castravete, avocado, puţin crab şi maioneză kewpie. Ȋmpătureşte foaia de nori din colţul stâng şi rulează pe diagonală pentru a forma un con. Foloseşte o boabă de orez pentru a lipi foile dacă vezi că se desprind ȋn anumite zone. Asezonează cu tobiko şi seminţe de susan prăjite şi serveşte cu wasabi, sos de soia şi ghimbir murat!
Via I Am a Food Blog http://iamafoodblog.com/mini-california-sushi-cones/
Pentru 4 -6 porţii
Ȋntr-o oală mare ȋncălzeşte uleiul la foc mediu şi adaugă ceapă, morcovi, apio sau ţelină, puţină sare şi piper. Lasă pe foc până când legumele se ȋnmoaie. Adaugă ardeii şi găteşte aproximativ 6 minute, apoi cartoful dulce şi toarnă zeama de legume. Lasă să fiarbă cam 20 de minute. Pasează supa la blender după ce s-a mai răcit.
Via What’s Cooking Good Looking http://www.whatscookinggoodlooking.com/whats-cooking-good-looking/2016/4/5/golden-bell-pepper-soup-avocado-puffed-rice
Pentru 12 brioşe
Ȋncălzeşte cuptorul la 200 grade şi unge tava de brioşe cu ulei. Ȋntr-o tigaie căleşte ceapa cu o lingură de ulei până când se caramelizează, apoi lasă la răcit. Râşneşte 160 grame seminţe de dovleac sau sfărâmă-le ȋntr-un mojar şi prăjeşte restul de seminţe cam 3-4 minute, nu mai mult. Ȋntr-un bol mare combină seminţele râşnite şi seminţele prăjite, făinurile, brânza, praful de copt, bicarbonatul, seminţele de muştar râşnite şi sarea. Ȋntr-un alt castron bate cu mixerul la viteză mică laptele de cocos, uleiul, muştarul şi sosul Worscestershire. Toarnă treptat ingredientele amestecate cu mixerul peste cele uscate şi omogenizează compoziţia cu o fruculiţă adăugând şi frunzele de kale mărunţite. Compoziţia trebuie să fie puţin fluidă şi să aibă bule de aer, altfel nu va creşte.
Pune coca ȋn tavă, presară seminţe de dovleac şi scoate brioşele după cam 20-25 de minute până când prind o culoare de un auriu ȋnchis (sau fă testul scobitorii). Lasă-le la răcit şi serveşte-le cu delicioasa supă-cremă de ardei galbeni.
Via What’s Cooking Good Looking http://www.whatscookinggoodlooking.com/whats-cooking-good-looking/2014/6/26/kale-mustard-muffins-from-the-vibrant-table
Pentru 2 porţii
Taie puiul Tandoori ȋn cubuleţe (găseşti reţeta aici http://rasamalaysia.com/tandoori-chicken/) şi lasă-le ȋntr-un bol. Pune o tigaie pe foc cu untul, adaugă ghimbirul şi usturoiul şi sotează cam 1 -2 minute. Toarnă pasta de tomate şi pudra de chili, apoi amestecă bine. Adaugă cubuleţele de pui ȋmpreună cu Garam Masala ȋn tigaie şi lasă pe foc cam 10 minute. Nu uita să acoperi cu un capac. Adaugă ketchup-ul, zahărul, sarea şi apa şi lasă la fiert ȋncă 3 minute. Ia tigaia de pe foc, toarnă frişca lichidă şi mixează toate ingredientele. Pune puiul Tikka Masala pe un platou şi garniseşte cu coriandru sau pătrunjel.
Via Rasa Malaysia http://rasamalaysia.com/chicken-tikka-masala-recipe/2/
Pentru 4 – 6 porţii
Pentru blatul de ciocolată raw:
Pentru spuma de ciocolată Earl Grey:
Pentru sosul de ciocolată:
Prepară tortul: Combină alunele de pădure cu siropul de arţar, vanilia şi apa ȋntr-un blender şi mixează până când se formează o masă omogenă. Ȋntr-un bol mare amestecă pudra de cacao şi făina de migdale (cernute ȋn prealabil) şi sarea. Adaugă siropul de arţar şi crema de alune de pădure din blender şi mixează bine. Toarnă şi nivelează compoziţia ȋntr-o tavă pe o hârtie de copt ȋn aşa fel ȋncât să obţii o grosime de cam 1,50 cm. Ori pui compoziţia ȋn deshidrator cam 24 de ore la 115 grade, ori o laşi pe calorifer sau o coci la cuptor la cam 200 de grade timp de 35 – 45 de minute, până când nu se mai lipeşte coca de scobitoare. Acoperă blatul cu folie de plastic şi pune-o la frigider cam 24 de ore.
Prepară crema: Combină caju, cocos, pudra de cacao, extractul de vanilie, sarea, siropul de arţar şi ceaiul Earl Grey ȋn blender şi pulsează până când obţii o pastă omogenă. Cu blenderul la cea mai mică viteză deschide capacul şi toarnă uleiul de cocos lichid. Pulsează pentru a combina ingredientele şi apoi toarnă compoziţia ȋntr-un bol şi acoperă cu folie de plastic. Las-o la frigider cel puţin patru ore.
Asamblarea: Taie blatul ȋn 12 cerculeţe sau pătrăţele, cum doreşti. Aşază pe o tavă cu hârtie de copt patru discuri de blat, pune deasupra câte o lingură generoasă de cremă şi lasă-le la congelator cam 10 minute. Scoate-le şi adaugă ȋncă un strat de blat şi un strat de cremă, apoi pune la congelator din nou ȋncă 10 minute. Scoate din nou tava şi adaugă ultimul strat de cremă şi pe cel de blat şi lasă mini-tortuleţele la congelator până la servire.
Pentru sosul de ciocolată: Bate cu mixerul sau telul ingredientele chiar ȋnainte de servire.
Via The First Mess http://www.thefirstmess.com/2013/02/27/raw-vegan-chocolate-cake-recipe-earl-grey-chocolate-mousse/
Pentru un cocktail
Pentru sirop, pune ȋntr-o tigaie zahăr cu apă şi ia de pe foc după ce s-a topit zahărul, adaugă cam şase frunze de mentă proaspete şi câteva felii de castravete şi lasă la “infuzat” cam 30 de minute, apoi strecoară siropul. Fă afinele piure, adaugă siropul, sucul de lămâie, ginul, umple paharul cu gheaţă, toarnă apa minerală şi amestecă bine. Garniseşte cu mentă.
Via Kristan Raines https://kristan-raines-y1t8.squarespace.com/new-blog/2015/8/24/blackberry-mint-cucumber-gin-spritzer