Cearcănele sunt ca musafirii nepoftiți – nu le vrei acolo, dar ele tot apar. Nu e un secret faptul că femeile se confruntă cu această problemă de ani de zile. Este adevărat că problema cearcănelor poate fi genetică, însă, de cele mai multe ori, nopțile nedormite își spun cuvântul, dar și cantitatea de alcool pe care o consumăm; de țigări nici nu mai aducem vorba. Partea bună e că avem în bucătărie, la îndemâna oricui, câteva ingrediente care ne ajută să scăpăm rapid de cearcăne (sau cel puțin le diminuează aspectul inestetic).
Mască cu piper și cafea
Mixează o linguriță de zaț de cafea cu un praf de piper măcinat și un sfert de linguriță de ulei de cocos. Amestecă bine și aplică produsul obținut pe zona de contur a ochilor, numai sub pleoapa inferioară.
Castravete
Taie câteva felii groase de castravete, pune-le pe o farfurie în frigider și lasă-le timp de 30 de minute. După ce s-au răcit, pune câte o felie de castravete pe fiecare ochi și lasă să acționeze timp de zece minute.
Ceai verde
Ai nevoie de două pliculețe de ceai în apă, pe care le pui la frigider până se răcesc. Apoi, aplică pliculețele pe ochi și lasă-le să acționeze timp de 15 minute, iar după aceea spală-te pe față cu apă rece.
Ulei din sâmburi de struguri
Aplică uleiul din sâmburi de struguri pe zona cearcănelor, masând delicat, de la colțul interior al ochiului către colțul exterior. Folosește tratamentul seara.
Cartof crud
Trece un cartof alb prin răzătoare și stoarce zeama din el. Înmoaie două dischete din bumbac în sucul obținut și aplică-le pe ochi. Lasă-le să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te.