Cum poți câștiga lupta cu pielea uscată

Pielea uscată este cel mai aprig inamic pe care îl întâlnim, de cele mai multe ori, în sezonul rece. Iată care sunt cauzele și ce putem face!

Cauzele pielii uscate

Factorii de mediu precum frigul, vântul, ploaia și umiditatea scăzută pot fi principalii responsabili în cazul pielii uscate. La polul opus, în majoritatea cazurilor nu suntem conștienți de cât de mult ni se poate usca pielea și din cauza căldurii din casă.

Curățarea pielii uscate

Când întâmpinăm problema pielii uscate, primul lucru la care ne gândim este că ar trebui să o udăm cât mai mult pentru a o hidrata. În realitate, apa nu face altceva decât să spele stratul de sebum, lăsând pielea și mai uscată. Cea mai bună modalitate de curățare a pielii este să folosești un gel hidratant care îndepărtează delicat impuritățile și sebumul. Cu o formulă concepută pentru pielea normală și uscată, gelul de curățare CeraVe conține ceramide, acid hialuronic, glicerină,  colesterol și alte ingrediente benefice tenului, fiind potrivit chiar și pentru copii. Tehnologia sa cu eliberare prelungită asigură hidratare pe parcursul întregii zile.

La capitolul hidratarea corpului, îți recomand La Roche-Posay LIPIKAR SYNDET AP+, o cremă de spălare ultra delicată, îmbogațită cu Unt de Shea și Niacinamida, asociată cu Aqua Posae Filiformis, un nou ingredient activ exclusiv patentat care acționează asupra factorilor determinanți ai pielii cu tendință atopică.

Aceasta este potrivită pentru pielea sensibilă, iritată, predispusă la mâncărime, atopie, inclusiv pentru scalpul bebelușului.

Hidratarea corectă pentru pielea uscată

Înainte de a căuta opinii despre cele mai bune creme de corp, poate fi extrem de util să știi ce ingrediente conțin produsele respective. Iată aspectele esențiale pe care să le urmărești: tipul de piele pe care îl ai, ingredientele produsului și ambalajul acestuia.

Pielea uscată are nevoie de o loțiune hidratantă și cremoasă care ajută la menținerea sănătății celui mai mare organ de care dispunem. Produsele care conțin glicerină, uree, acid lactic, proteine sau propilenglicol sunt ideale in acest caz, deoarece absorb și rețin apă la nivelul pielii.

Ingredientele diferă în funcție de formulă și brand, însă câteva elemente generale se păstrează. Pe lângă elementele menționate anterior, e util să ai în vedere și alte ingrediente cunoscute pentru efectul de reparare și estompare a iritatiei pielii, precum ceramidele și colesterolul. Peptidele, acidul hialuronic, retinolul și antioxidanții (vitaminele A, C și E) sunt alte elemente esențiale pentru elastictiatea și reducerea efectelor îmbătrânirii.

La prima vedere poate nu ți se pare relevant, însă ambalajul produselor este extrem de important, mai ales atunci când vorbim despre creme. Pe acestea le găsim adesea ambalate în borcane sau tuburi datorită consistenței vâscoase, însă sticla cu piston este cea mai potrivită metodă de a ambala un astfel de produs. Din păcate, ambalajul de tip borcan nu este cel mai igienic, permițând bacteriilor și aerului să afecteze formula în timp, pe măsură ce o folosești.

Printre cele mai iubite produse pentru hidratarea corpului se numără Bioderma Atoderm, o cremă hidratantă cu acțiune hrănitoare și emolientă, care combate deshidratarea pieli și îmbunătățește suplețea și elasticitatea sa.