Povestea restaurantului românesc care se află în topul celor mai bune restaurante din Paris

„Ibrik Kitchen” se numește restaurantul românesc care a ajuns în topul celor mai bune restaurante din Paris. Proprietarii, doi români, s-au făcut cunoscuți grație participării lor la emisiunile-concurs culinare.

Restaurantul cu specific românesc a intrat chiar și în atenția publicației Vogue: “Proaspăt deschis pe Rue de Mulhouse din Paris, restaurantul se bazează pe bucătăria balcanică. Cu chefii Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malisevschi în bucătărie, se servește gulaș de pui, frunze de varză umplute cu porc și mămăligă cremoasă, vită românească și trufe negre, pește din Carpați servit cu piure de topinambur…exotic și extrem de reușit”, este descrierea făcută de jurnaliștii de la Vogue.

Chef Ovidiu Malisevschi a studiat la școala „Le Cordon Bleu”, apoi a făcut un stagiu cu Frederic Simonin și a lucrat în restaurantul lui Chef Anne-Sophie Pic, a patra femeie Chef, care a câștigat 3 stele Michelin și „Best Female Chef – The Worlds 50 Best Restaurants 2011, în timp ce Bogdan Alexandrescu a studiat la „L ‘Ecole  Pratique des Hautes Etudes du Gout” din Paris. Dorința lui  cea mai mare este de a deschide un restaurant în București, deoarece își dorește să se întoarcă în țară: “Mi-ar face o deosebită de mare plăcere să mă întorc, chiar nu mă văd să stau în străinătate”, a declarat Bogdan pentru presa internațională.

Categorii Lifestyle