Iarna nu pare să plece prea curând de-aici, iar gerul nu vrea deloc să se ducă și-n alte țări, că vorba aia, pe noi ne-a „bucurat” destul și vrem să aibă și alții parte de el. Până se rezolvă această situație însă, ne petrecem timpul în interior.
E în regulă și așa, pentru că am învățat să vedem partea plină a paharului. Tocmai din acest motiv, până o să revin la plimbările lungi și dese prin parc și la alte activități outdoor, am o misiune precisă și… delicioasă: să găsesc cât mai multe locuri simpatice în oraș, restaurante cu atmosferă faină și mâncare bună de tot! Yummy yum, mergem să le testăm împreună?
Îmi place să descopăr câte un loc nou în fiecare weekend, iar colega mea, Amalia Dobre, fashion editor A List Magazine, mă susține cu multă conștiinciozitate în acest proces. Așa că ori de câte ori ni se sincronizează programul, dăm o fugă în oraș să mâncăm ceva bun. Pe lista descoperirilor recente se numără Papila, un bistro micuț, dar cu o mâncare absolut demențială. Și foarte healthy, aș adăuga.
Îmi plac mult locurile care au un meniu simplu, cu doar câteva preparate, dar care au un gust desăvârșit. La Papila am mâncat un sandwich foarte gustos, dar și o supă-cremă de dovleac la care mi-a rămas și acum gândul (meniul se schimbă, așa că poți încerca și alte specialități yummy).
Un spațiu mic, dar amenajat cu mult bun gust, Papila este destinația perfectă pentru brunch-ul din weekend.
Un alt loc care îmi place mult este și Jicky Cuisine, cred că este unul dintre cele mai tari spații în care să îți începi ziua. Jicky înseamna veselie și culoare, o doză considerabilă de energie pe care o poți primi încă de la primele ore ale dimineții. Pentru un mic dejun delicios, îți propun niște gauffre cu parmezan, prosciutto, brânză de capră și pesto făcut în casă. Altfel spus, cel mai bun mod pentru a începe o zi de iarnă cu forțe proaspete!
Un alt loc în care să-ți începi ziua cum se cuvine este și Koketerie Bistro, care se află la doi pași de Piața Victoriei. Este unul dintre locurile cu un flat white extraordinar bun, așa că, dacă faci parte din clubul iubitorilor de cafea, acesta chiar este un reper important.
Mâncarea este, de asemenea, foarte bună (omleta din imaginea de mai jos a fost o adevărată nebunie pentru papilele gustative) și ce îmi place mie mult este că, în unele weekenduri, au cate un desert special, inspirat de copilarie. Eu am prins două weekenduri cu găluște de prune yummy și cozonac bun, deci mă consider norocoasă. Sper să reia treaba asta cu deserturile de weekend și în acest an, că tare bine ar fi!
La Yoshi Sushi & Teppanyaki arta culinară japoneză e la ea acasă. Așa că, dacă ai poftă de sushi sau ramen, știi deja adresa de care ai nevoie. Însă pe lângă aceste delicatese care chiar au puterea de a te teleporta în Asia (oare am zis ceva de supa Spicy Miso? Trebuie încercată și ea!), Yoshi excelează și la capitolul deserturi. Va fi foarte greu să te decizi asupra unui singur desert!
Burger? A spus cineva burger? Atunci evident că spun prezent! Poate cel mai gustos și interesant burger pe care l-am încercat în ultima perioadă este Duck Burgerul de la Emte, un must pentru iubitorii acestui preparat. Avem așa: piept de rață, brioșă verde cu spirulină și terină de foie gras, făcute în casă, plus magiun de prune, concentrat de rodii și ceapă crocantă. Sună tentant, nu-i așa?
Cum sunt îndrăgostită de Italia și de la vera cucina italiana, nu puteam să nu am pe lista de favorite și un restaurant cu specific. Un loc cu un design urban-chic, Agape merită încercat. Propunerea mea pentru tine? Un risotto cu șofran, sparanghel și creveți. Pe cât de simplu pare, pe atât de greu este să faci un risotto fără cusur. Iar Agape merită toate aplauzele de această dată, pentru că preparatul este ca la carte!
Foto: arhiva restaurantelor, arhiva personală