Planul nostru pentru această primăvară? Multe, multe cărți! Învățăm despre mindfulness și despre importanța escapadelor în natură, descoperim un nou roman semnat de Kate Morton și stăm cu sufletul la gură cât încercăm să aflăm misterul din spatele Pacientei tăcute.
The Mindfulness Project, În natură. Cum să te deconectezi și să te regăsești prin mindfulness, editura Publica
Un ghid extrem de interesant, care îi va inspira pe cei pasionați de natură și nu numai, volumul este un îndemn pentru formarea unei legături puternice cu mediul înconjurător, o relație care te va ajuta să cultivi pacea interioară și să-ți regăsești echilibrul. Cartea realizată de The Mindfulness Project îți arată cele mai bune tips & tricks pentru a te deconecta de la internet și a te conecta la natură prin mindfulness, oferindu-ți și peste 70 de exerciții simple de pus în practică. Explorează, însemnează, cercetează, deșteaptă-ți imaginația și eliberează-te!
Bernhard Schlink, Olga, editura Polirom
În cel mai recent roman al său, Bernhard Schlink, autorul din spatele genialului Cititorul (volum ecranizat în 2008, cu Ralph Fiennes și Kate Winslet în rolurile principale), reconstituie viaţa unei femei de o dârzenie şi o vitalitate remarcabile, ce-şi trăieşte iubirea imposibilă pe parcursul unui interval istoric cuprins între finele secolului al XIX-lea şi anii 1970 în Germania. Olga este o poveste despre iubire şi singurătate, despre forţă şi neputinţă, despre certitudine şi rătăcire, despre tensiunea care se naşte între istoria personală şi istoria comună a unei naţiuni ce traversează două războaie mondiale devastatoare. Imaginea personajului central se întregeşte şi capătă treptat profunzime prin împletirea celor trei părţi ale cărţii, cu trei perspective narative distincte, urmărind evoluţia Olgăi Rinke şi neaşteptatul deznodământ al poveştii ei.
Ashlee Vance, Elon Musk pentru tinerii cititori, editura Publica
În istorie sunt puțini oameni care ar putea să egaleze entuziasmul și viziunea lui Musk. O combinație modernă de inventatori și antreprenori ca Thomas Edison, Henry Ford și Steve Jobs, Musk este omul din spatele unor companii ca SpaceX, Tesla, SolarCity și PayPal, care transformă modul în care trăim. În această carte, Ashlee Vance prezintă informații pentru care a primit exclusivitate din partea lui Musk, a familiei și prietenilor săi. Povestea începe în Africa de Sud din copilăria lui Musk și continuă în Statele Unite ale Americii, cu invențiile sale impresionante și companiile care au schimbat lumea. Curajul și viziunea sa l-au ajutat să revoluționeze trei industrii în același timp: industria spațială, industria automobilistică și industria energetică. Această biografie dinamică oferă o privire detaliată și plină de dinamism a poveștii sale remarcabile.
Alex Michaelides, Pacienta tăcută, editura Litera
Pacienta tăcută a lui Michaelides este un thriller care promite mult suspans și care nu ar trebui să-ți lipsească de pe noptieră la început de primăvară, mai ales dacă îți place genul acesta de poveste. Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani. Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.
Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…
Kate Morton, Fiica ceasornicarului, editura Humanitas
Da, Kate Morton revine cu un nou roman! În vara anului 1862, artiștii din Frăția Magenta, însoțiți de muzele lor, sunt invitați să creeze și să se bucure de libertate la Birchwood Manor, casa mult iubită a lui Edward Radcliffe de pe malul Tamisei. Edward e cel mai stralucit dintre ei, cel mai entuziast, cel mai hotarât să sfideze prejudecățile epocii. Dar în scurtă vreme viața și cariera lui vor fi distruse căci, spre sfârșitul șederii lor, o femeie este împușcată, o alta dispare, iar o neprețuită bijuterie de familie este de negăsit. O sută cincizeci de ani mai târziu, Elodie Winslow, o arhivistă londoneză, dă din întâmplare peste o geantă veche, în care găsește carnetul de schițe ce pare să fi aparținut unui pictor victorian și fotografia unei tinere de o frumusețe aparte. Printre desenele din carnet, unul anume îi atrage atenția: o casă cu două frontoane, așezată la cotul unei ape, care i se pare neobișnuit de familiară. Care e legătura ei cu Birchwood Manor? Și de ce simte că femeia din fotografie are ceva să-i transmiă? Pentru a răspunde acestor întrebari, Elodie va trebui să asculte vocea martorului uitat de toți: Birdie Bell, fiica ceasornicarului.
Foto: Unsplash.com