Laura Cosoi are o rețetă specială de Risotto, iar astăzi o puteți testa și voi. Iată care sunt ingredientele și cum se prepară acest minunat dish!
Ingrediente:
2 căni orez
1 cană vin alb
1 cană apă
sare, piper, după gust
1 linguriță cardamon
1 linguriță nucșoară
1/2 cană ciuperci
3 linguri ulei cocos
1 fir praz
1 cană parmezan ras
2 linguri ulei cu trufe (opțional)
Preparare:
Se pune uleiul de cocos la încins într-o tigaie încăpătoare sau într-un wok. Se adaugă prazul mărunțit, orezul, cardamonul, nucșoara, sare și piper. Se lasă să pătrundă puțin prazul și orezul, se amestecă 7 minute, se adaugă vinul și ciupercile mărunțite. Apoi, se amestecă încă 15 minute și treptat se adaugă apă. Orezul este gata în aproximativ 40 min (trebuie gustat) și se amestecă mai tot timpul.
La final, se adauga parmezanul și se omogenizează bine întreaga compoziție. La final se pune ulei de trufe, pentru cei care preferă acest produs. Poftă bună!
Sursa aici!