Arta stăpânirii Hărții Mentale

A-Listers!  Săptămâna trecută am atras atenția asupra campaniei #investimineducatie inițiată de Editura Didactică Publishing House, iar cuvintele cheie sunt: Hărțile Mentale.  Am ales să ne alăturăm acestei inițiative deoarece conceptul și tehnica de harta mentală nu este prezent aproape în nici o școală din România ca modalitate de învățare și memorare.

La ce ne ajută realizarea unei hărți mentale?

Chiar dacă denumirea de hartă mentală poate să ne trimită cu gândul la o schemă  extrem de complexă, în practică, realizarea acestei diagrame se bazează pe concepte-cheie care pot fi utilizate pentru a genera și a clasifica ideile asupra unui subiect. Este o tehnică pe care merită să învățăm să o stăpânim deoarece stimulează creativitatea, procesul de învățare și memorare și  facilitează accesul la o gândire clară .

În ce domenii putem utiliza hărțile mentale?

Tehnica lui Tony Buzan poate fi utilizată în domenii multiple de către diferite generații. Fie că ești părinte și vrei să îți planifici următoarea vacanță sau ești student și ai nevoie să memorezi și să fixezi informații pe termen lung, harta mentală este un instrument extrem de util și de updatat vremurilor în care trăim.

#Hartă mentală pentru vacanță

#Hartă mentală petrecere pentru copii

#Hartă mentală pentru soluționarea problemelor

Află mai multe despre tehnica hărților mentale și descoperă varietatea domeniilor în care această tehnică poate să fie pusă în practică de la ambasadorii #investimineducatie. 

Transformă-te în ambasadorul copilului tău facilitându-i accesul la informație –  învață arta stăpânirii hărților mentale pe 30 martie la Sala Radio din București chiar de la inventatorul acestei tehnici – Tony Buzan.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Editura Didactică Publishing House  de unde poți alege dintre cele trei categorii biletul care ți se potrivește cel mai bine. Alege-ți biletul și #investesteineducatie!