Acneea este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni la nivelul tenului și apare cel mai des începând cu vârsta de 14 ani, dar nu exclude categoria adulților. În cazul în care vă confruntați cu acneea, este recomandat să acționați rapid pentru a găsi metoda potrivită de a trata această afecțiune, deoarece, odată ignorată sau incorect tratată, acneea poate dezvolta noduli dureroși, pete pigmentare și cicatrici profunde.
Dacă urmați deja o schemă de tratament, iată care este rutină de îngrijire recomandată pentru ten acneic.
Seara se repetă curățarea tenului și aplicarea loțiunii tonice. În continuare poți folosi un exfoliant cu acid salicilic, deoarece acesta curăță porii, îndepărtează punctele negre, excesul de sebum și este antiimflamator.
Hidratarea se poate face cu ajutorul unei loțiuni lejere, cu textură de gel, care conține ingrediente reparatoare precum antioxidanții, ceramidele și vitaminele.
Tratamente laser ultraperformante în acnee
Terapia laser reprezintă o metodă modernă și eficientă pentru tratamentul unei serii variate de afecțiuni. “Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea este rapidă, iar efectul se menține mult timp”, spune dr Amalia Anghel, medic primar dermatology.
Clear Skin este un laser folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, afecțiuni vasculare, hiperpigmentație, îmbătranire.
La nivel clinic aceste efecte se vor traduce prin reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee.
În același timp acele micro-pulsuri de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocand o reacție de vindecare, cu sinteza de colagen și elastină, corectand cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați și în general vor crea o piele mai fină, mai uniformă, mai estetică.“Deoarece tratamentul nu afectează epidermul (stratul extern, protector al pielii) timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, față de alte lasere mai agresive”, precizeaza dr. Anghel.
Protocolul cuprinde o serie de 4-6 ședințe, spațiate la 2 săptămani si pot fi integrate unor protocoale de tratament complexe. O ședință de tratament durează 30 minute, nu necesită anestezie, senzația de obicei în timpul procedurii este căldura, ușoare întepături.