Povești intense, pline de suspans, experiențe ale unor persoane care au făcut lucruri remarcabile în domeniile lor și volume noi ale celor mai cunoscuți autori de bestselleruri: iată cum arată selecția beletristică a lunii mai.
Actrița Catherine Steadman, cunoscută din îndrăgitul serial Dowton Abbey, își face debutul cu un thriller psihologic care are toate șansele să devină un bestseller internațional: Ceva în apă. În prim-plan sunt Erin și Mark, doi oameni îndrăgostiți până peste cap, care pleacă în luna de miere, în ciuda problemelor financiare care îi așteaptă la întoarcere. Dar la o sesiune idilică de scufundări dau peste o valiză care îi poate face peste măsură de bogați. De aici, visul se transformă în coșmar, iar paradisul – în fundalul unui adevărat thriller. Erin și Mark se trezesc prinși într-un vârtej de conspirații, personaje misterioase și periculoase, spionaj. Tot ce știau unul despre celălalt va fi pus la îndoială.
Alexander von Schönburg este un conte atipic, jurnalist şi cronicar monden apropiat publicaţiilor Vogue, Esquire şi Vanity Fair, cu un condei care lasă imediat să se întrevadă un soi de nobleţe şi care te cucereşte prin lejeritate, firesc şi un umor fin, condimentat pe alocuri cu ironie. În Cartea virtuților, acesta ne provoacă la o discuție foarte interesantă despre valorile pe care le avem. Despre înțelepciune, umor, modestie, curtoazie, umilință, răbdare, compasiune, discrețue, curaj, toleranță, încredere în sine. Despre cum le putem dobândi și cum ne putem bucura mai mult de lucrurile care ni se întâmplă.
Bestseller New York Times, Învățare este o autobiografie cutremurătoare, pe care pur și simplu nu vei mai vrea să o lași din mână. Tara Westover și familia ei fundamentalistă au crescut pregătindu-se pentru Zilele de pe Urmă (credință a mormonilor), însă, oficial, ea nu exista. Nu fusese înregistrată și nu primise certificat de naștere. Nu avea documente școlar,e pentru că nu pusese niciodată piciorul într-o clasă, și nici acte medicale, pentru că părinții ei nu credeau în spitale. Tara a crescut și tatăl ei a devenit mai radical, iar fratele ei, mai violent. La 16 ani, Tara a înțeles că trebuie să plece de acasă. A făcut-o și, cu această ocazie, a descoperit cât te poate schimba învățătura, dar și prețul pe care trebuie să-l plătești odată cu libertatea.
Mărturisindu-se atrasă irezistibil de poveștile femeilor curajoase și originale, care își croiesc singure drumul în viață și își controlează destinul, Paula McLain, autoarea bestsellerului Soția din Paris, îi dedică acest nou roman, o emoționantă reconstituire ficțională a iubirii dintre Ernest Hemingway și celebra corespondentă de război și scriitoare Martha Gellhorn, uneia dintre cele mai interesante figuri din peisajul jurnalistic și literar american al secolului XX. În 1937, tânăra jurnalistã și scriitoare Martha Gellhorn pătrunde clandestin în Spania măcinată de Rãzboiul Civil. Ajunsă la Madrid pe urmele subiectelor care o pasionează, îl reîntâlnește aici pe Hemingway, scriitor deja celebru, cu care își încrucișase drumurile în timpul unei vacanțe în Florida. În mijlocul luptelor eroice, al suferinței și tragediei, atracția dintre ei devine irezistibilă. Legătura pasională destramă cea de-a doua căsnicie a lui Hemingway și o transformă pe Martha în muză și soție.
Zbuciumul dintr-o relație de cuplu este un subiect complicat, însă reprezintă cheia spre fericire. E valabil pentru noi toți și poate dura toată viața. Să fii intim cu cineva înseamnă să fii încrezător și vulnerabil (trăsături foarte diferite de abilitățile de supraviețuire învățate în copilărie de unii dintre noi). Așadar, e momentul să clarifici lucrurile: ce mituri îți bântuie prin minte? Care comportamente îți sabotează relația? Ai șanse reale de a-ți clădi un viitor benefic alături de actualul partener? Și ce poți face, pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă? Cartea de față e un bun punct de plecare, dacă vrei să găsești răspunsul la asemenea întrebări.
Foto: Nicole Wolf / Unsplash