Clătite cu flori de salcâm. Rețeta by Chef Adi Hădean

Primăvara este despre flori și copaci înfloriți, iar salcâmul, cu parfumul lui delicat, ne încântă mereu simțurile. Chef Adrian Hădean a decis să le folosească la un desert. Iată rețeta sa de clătite cu flori de salcâm!

Ingrediente:
  • 250 de grame de făină
  • 50 de grame zahăr
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • un praf de sare
  • un ou
  • 350 de mililitri lapte
  • 50 de grame unt topit
  • esență de vanilie
  • 150 de grame flori de salcâm.
Mod de preparare:

Am amestecat într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și sarea. Apoi am pregătit ingredientele lichide, amestecând oul cu laptele, untul și esența de vanilie. Am adăugat ingredientele lichide peste făină și le-am amestecat încet, până a rezultat o compoziție omogenă. Atenție, să nu amestecați prea mult pentru că aluatul nu va mai fi la fel de pufos.

Citeste reteta aici!

Categorii Lifestyle