Recomandările lunii iunie: teatru, cărți, muzică, expoziții și Street Delivery

eva cerbu

Pentru că vremea este tot mai prietenoasă (sperăm că am scăpat, în sfârșit, de perioada rece și ploioasă!) și vara ne îmbie la distracție, ne-am gândit că este timpul pentru un plan tare simpatic! Teatru, concerte, expoziții și Street Delivery: iată care sunt evenimentele la care cei din redacția A List plănuiesc să meargă în această lună.

Prima retrospectivă Eva Cerbu, la Muzeul Țăranului Român
Între 2 iunie și 17 iulie, Muzeul Țăranului Român va găzdui în sala Tancred Bănățeanu prima retrospectivă a artistei Eva Cerbu, o maestră a gravurilor. Portrete de femei, peisaje nocturne cu pescari, hore, arena circului, muzicanți, șantierele navale, toate poartă însemnul căutării permanente a esenței formei și toate pot fi admirate în cadrul amplei expoziții. De la drumul din locul unde s-a născut spre copilărie, clasele primare și persecuțiile etnice, la călătoriile în țară, prietenii, expozițiile și munca în atelier, descoperim astfel povestea vieții unei femei extraordinare, o artistă pe care chiar Regina Ana a României a vizitat-o în atelierul său.

eva

Cafeneaua, la Teatrul Național din București
Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Emilia Popescu fac echipă în Cafeaneaua, un spectacol găzduit de Teatrul Național din București, care urmărește viața și dramele unei familii americane, Louie și Wally Murdock, prezentați la 30, 50 și 70 de ani. Mariajul acestora trece prin câteva situații de criză, problemele lor fiind cauzate, în parte, și de apariția unei tinere pe nume Janet. Ultimele trei reprezentații vor avea loc pe 13, 20 și 27 iunie la Sala Mare a Teatrului Național din București.

O seară cu David Sedaris, la ARCUB Gabroveni
David Sedaris, autorul bestsellerului În pielea goală, revine la București pe 20 iunie pentru lansarea Eu o să vorbește drăguț cândva, cea de-a doua carte a sa tradusă în limba română, în seria Narator a editurii Publica. Acesta va citi pe scena mare a ARCUB Gabroveni (Sala Mare, ora: 19:30) pasaje din eseurile sale și din scrieri încă nepublicate, într-un eveniment prezentat de The Power of Storytelling. După sesiunea de întrebări și răspunsuri de la finalul evenimentului, David Sedaris va rămâne să ciocnească un pahar și să semneze cărți.

Cartea lui, Eu o să vorbește drăguț cândva, care se va lansa pe 21 iunie la Cărturești Verona, este structurată în două părți. Prima conține treisprezece eseuri în care autorul vorbește despre copilăria petrecută în suburbiile din Raleigh, Carolina de Nord, despre familie și despre diverse slujbe bizare pe care le-a avut în New York. În cea de-a doua parte, intitulată Deux, Sedaris scrie despre mutarea în Franța împreună cu partenerul său Hugh, despre tentativele de a învăța franceza, dar și despre modul în care ajunsese să vorbească această limbă, „unul deloc complicat, care presupune să zbieri în engleză din toți rărunchii, la fel cum ai zbiera la o persoană surdă sau la un câine pe care credeai că-l dresasei să nu se mai urce pe canapea”. Află mai multe detalii de aici.

dav

Ciao Bucarest. Influențe urbane italiene în București, la Muzeul Național de Artă al României
Dacă te numeri printre cei fascinați de Italia, atunci nu ai voie să ratezi această expoziție. Conceput şi realizat de Ambasada Italiei la Bucureşti pentru a consolida relaţiile dintre cele două ţări, proiectul este menit să valorifice şi să facă mai bine cunoscut spiritul creativ italian, reflectat în arhitectura şi peisajele Bucureştiului, din secolul al XVIII-lea până astăzi. Totul este configurat într-o galerie originală de imagini montate în manieră inovatoare, care va dezvălui vizitatorilor clădiri publice şi private, monumente, parcuri, străzi, pieţe, construcţii contemporane: de la Palatul Mogoşoaia până la noul terminal al aeroportului Henri Coandă, alături de multe alte repere italiene care aparţin istoriei urbane a capitalei României. Expoziția poate fi vizitată între 2 iunie și 15 august, iar intrarea este liberă.

Cumințenia pământului. Aceasta nu este o piatră, la Muzeul Național de Artă al României
Despre Cumințenia pământului, lucrarea lui Constantin Brâncuși, se vorbește tot mai mult în ultima vreme, mai ales după lansarea unei campanii menite să adune fondurile necesare pentru achiziția operei celebrului sculptor. Expoziţia, care se desfăoară între 19 mai și 17 iulie, îşi propune să arate straturile narative care acoperă una dintre cele mai cunoscute şi controversate lucrări din arta românească modernă: Cuminţenia Pământului. Curatoarea Valentina Iancu, împreună cu istoricii de artă Doina Lemny şi Alina Petrescu arată poveştile Cuminţeniei într-o expoziţie documentară, completată de o expoziţie de artă contemporană, cu o selecţie de piese care aduc o dimensiune actuală artei brâncuşiene. Vor expune: Irina Botea, Mircea Cantor, Alexandra Croitoru, Vlad Nancă, Manuel Pelmuş, Dan Perjovschi şi Alexandra Pirici.

Street Delivery, la București
Între 10 și 12 iunie vă dăm întâlnire la cea de-a 11-a ediție Street Delivery din București! Vom descoperi creațiile unor meșteșugari iscusiți, vom asculta muzică bună și vom urmări filmele premiate de public la cele mai mari festivaluri din lume la Audience Award Film Festival, eveniment organizat în parteneriat cu Street Delivery, în curtea TIAB (str. Arthur Verona, nr. 17) și la cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia, nr.77). Detalii și bilete pe www.eventbook.ro.

audience

Queen & Adam Lambert, în Piața Constituției
Pe plan muzical, se anunță o vară cu totul și cu totul spectaculoasă, dacă ne gândim la toți artiștii care vor concerta în România în lunile următoare. Luna aceasta dăm startul distracției cu cei de la Queen și Adam Lambert, care vor concerta pentru prima dată în țara noastră, în Piața Constituției din București, pe 21 iunie. Bilete pe www.eventim.ro.

queen

Foto: hepta.ro, Hugh Hamrick

Categorii Lifestyle