Chef Adi Hădean ne propune o rețetă delicioasă și rapidă de înghețată.
Din aceste cantităti ies aproximativ 7-8 porții mari de inghețată. Am pus la fiert afinele cu lămâia tăiată felii, cu zahărul și cu menta.
Am dat amestecul prin sită pentru a scăpa de pielițele afinelor și am obținut un sirop de o culoare superbă. Doar pe acesta l-am folosit. Cât s-a răcit, am mixat branza mascarpone pentru 2 minute. Am amestecat siropul de afine cu mascarpone bătut și cu smântâna pentru frișcă (nebătută, lichidă) și am obținut o înghețată mult mai cremoasă decât mă așteptam. M-am jucat puțin cu proporțiile sirop de afine/smântâna pentru a obține doua culori și feluri de înghețată. Una cu mai multe afine și una cu mai puține. Ambele grozave de tare iubite de copii si de adulți. Am ținut-o la congelator câteva ore, până a devenit cremoasă, nu prea solidă. Copiii iubesc înghețata cremoasă.