Iubesc pastele. Mai ales, iubesc pastele care se pot umple ușor cu sos, cât mai mult. Voi găti sănătos data viitoare, promit. Acum, am ales conchiglioni pentru că sunt pastele ideale pentru cuptor, în opinia mea. Pentru confortul emoțional, le-am umplut cu brânză ușoară și spanac.
Pentru un sos aromat, am călit în puțin unt ceapa tocată mărunt cu ardeiul tăiat cubulețe mici, iar când ceapa s-a rumenit, am adăugat și usturoiul tocat mărunt și am amestecat bine timp de un minut. Apoi am pus vinul alb și am lăsat să fiarbă legumele timp de 10 minute. La final, am adăugat sosul de roșii și am condimentat după gust cu sare, piper, oregano, boia afumată și chili. După 5 minute, am luat sosul de pe foc.
Am pus apă la fiert, iar când a clocotit am scufundat spanacul și după ce a fiert 2 minute, l-am strecurat și l-am tocat mărunt. Apoi am amestecat brânza ricotta cu spanacul și busuiocul tocat, cățeii de usturoi mărunțiți și oul, iar la final am condimentat, după gust, cu sare, piper și nucșoară.